Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

četrtek, 18. april 2024 V APRILU ŽE DRUGI SEJEM UPGRADE - RAZŠIRI SVOJE ZNANJE!

Študij na prvi stopnji predstavlja pogosto priložnost za razmislek o smeri nadaljevanja študija in pa karierne usmeritve, saj so smeri nadaljevanja različne. Z željo podati čimveč podpore in pomoči vsem študentkam in študentom, je UP zasnovala sejem podiplomskih programov, ki sega onkraj predstavljanja smeri matične fakultete.

    

Tako je sejem potekal v sredo, 17. aprila 2024, na Muzejskem trgu in v avli UP Famnit, kjer so se predstavile posamezne fakultete tako z lastnimi programi kot predstavljanjem možnosti prehajanja med smermi znotraj fakultete ali univerze, saj se pogoji razlikujejo. Ob tem so bile na voljo svetovalne aktivnosti Kariernega centra in Kadrovske službe UP – slednja je predstavljala tudi različne možnosti zaposlitve na UP. Poseben poudarek je bil na opciji karierne usmeritve v raziskovanje, kar sta predstavljala tako inštitut UP IAM kot Center znanosti UP. Mednarodno usmeritev univerze je zastopalo področje internacionalizacije, kjer so lahko spoznali široke možnosti sodelovanja s tujino, ki jih omogoča močna mednarodna vpetost UP. Pomembno podporo med študijem pa kolegicam in kolegom ponujajo in predstavljajo tako Študentski svetovi (krovni in fakultetni) kot Tutorji UP.

Posebnost dogodka pa so bile pogovorne točke, na katerih so bili na voljo študentje, Alumni in zaposleni, ob kavi so z udeleženci delili svoje izkušnje in vtise o vzporednem študiju, popolni menjavi smeri, delni menjavi smeri - pridobivanju drugih kompetenc, ponovnem vpisu na isto stopnjo študija po pridobljeni diplomi, delu mladega raziskovalca na UP, delu v strokovnih službah UP, študiju v zrelih letih ter dokončanju študija po tem, ko manjka zgolj še zapis diplome/zaključne naloge.

Vsi zainteresirani bodo lahko dodatne informacije o posameznih programih prejeli na informativnih dogodkih posameznih fakultet, ki jih objavljajo prek svojih kanalov.