Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

sreda, 31. maj 2023 Uspešna izvedba Famnitovih tradicionalnih priprav na matematična tekmovanja in maturo iz matematike na višji ravni

Za nami so še ene uspešno izpeljane tradicionalne Famnitove priprave na splošno maturo iz matematike na višji ravni, za dijake in dijakinje zaključnih letnikov, ki jih organizira Oddelek za matematiko UP FAMNIT. Letošnje priprave so potekale v treh terminih v maju (z različnimi nalogami).

Priprav se je v prvih dveh terminih preko video - konferenčne povezave ZOOM udeležilo 64 dijakov, v zadnjem srečanju, ki je bilo izvedeno v živo pa čez 20 dijakov, ki so skupaj reševali naloge s preteklih maturitetnih pol. 


Mesec prej so potekale  že tradicionalne priprave na matemtaična tekmovanja za dijakinje in dijake vseh letnikov. Te so potekale v treh terminih v aprilu, in sicer na daljavo preko sistema ZOOM in v živo.

Dijaki so bili razdeljeni v dve skupini  1. in 2. letnikov, katerih je bilo skupaj prijavljenih 37 dijakov, ter skupina 3. in 4. letnikov, kjer je bilo prisotnih 17 dijakov iz vseh koncev Slovenije.   

Odzivi dijakov so bili na obeh pripravah zelo dobri, prav tako verjamemo, da se bodo ti tako na tekmovanjih in na maturi uspešno izkazali.