Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

sreda, 4. julij 2018 Uspešen zaključek Mednarodne šole morskih varstvenih znanosti (isMCS)

V soboto, 30.6., se je uspešno zaključila Mednarodna šola morskih varstvenih znanosti (International School of Marine Conservation Science), ki so jo organizirali Univerza na Primorskem (UP FAMNIT, Oddelek za biodiverziteto), Oregon State University (OSU) iz ZDA in Blue World Institute s Hrvaške pod okriljem mednarodnega Društva za varstveno biologijo (Society for Conservation Biology).

V letošnji izvedbi mednarodne šole je sodelovalo 20 podiplomskih študentov iz 11 držav (Hrvaška, Estonija, Finska, Nemčija, Madžarska, Indija, Indonezija, Črna Gora, Španija, Švedska in Združene države Amerike).

10-dnevni program je zaobjel tako predavanja kot tudi terensko delo v zavarovanih območjih Strunjan, Sečovlje in Miramar pri Trstu, laboratorijsko delo ter računalniško obdelavo prostorskih podatkov. Zaključni del mednarodne študijsko-raziskovalne izkušnje je potekal na Hrvaškem, in sicer v Pulju in na Lošinju, kjer so študenti dodobra spoznali pomen akvarijev za varstvo in rehabilitacijo morskih želv, delovanje nevladne organizacije Institut Plavi Svet, ki je aktiven na področju preučevanja in ohranjanja velikih morskih vretenčarjev ter izobraževanja različnih ciljnih skupin.
Za konec so študenti predstavili tudi svoje projektne naloge, s katerimi so zasluženo prejeli certifikate o uspešno opravljeni šoli.

Vsem udeležencem se zahvaljujemo za vložen trud in jim želimo veliko uspehov pri spreminjanju sveta z novo pridobljenim znanjem!

O poletni šoli in njenih vsebinah je občirno poročala Primorska kronika (od 3:37 dalje), več fotografij pa je objavljenih v fotoalbumu.