Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

sreda, 7. oktober 2020 UP pridobila nove projekte bilateralnega znanstvenoraziskovalnega sodelovanja z Dansko in Norveško

Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije (ARRS) je sporočila, da smo ponovno pridobili sredstva za dva projekta bilateralnega znanstvenoraziskovalnega sodelovanja, tokrat sodelujemo z univerzami iz Danske in Norveške.

Projekt Postkvantna kriptoanaliza bločnih šifer katerega vodja je prof. dr. Enes Pasalic, predstojnik Centra za kriptografijo na UP FAMNIT se bo izvajal v sodelovanju z raziskovalci z univerze DTU Compute iz Danske.

Cilj projekta je nasloviti bistveno in sodobno raziskovalno področje post-kvantne kriptografije ter obravnava Simonovega algoritma glede na njegovo polinomsko kompleksnost.

(Foto: Stamers Kontor, DTU Compute)

 

Drugi projekt, ki poteka v sodelovanju z UiT The Artic University of Norway je projekt Model vrednotenja blagovne znamke v visokem šolstvu. Vodja je izr. prof. dr. Tina Vukasović z Oddelka za aplikativno naravoslovje na UP FAMNIT.

Namen raziskave je identificirati ključne vplivne dejavnike zaznane vrednosti blagovne znamke v mednarodnem visokošolskem prostoru, glavni cilj raziskave pa je izboljšati razumevanje zaznane vrednosti blagovne znamke visokega šolstva in implementirati rezultate raziskave v prakso.

(Foto: Ruben (Breivang vgs.), UiT The Arctic University of Norway)

 

Vsem raziskovalcem želimo uspešno raziskovanje in še nadaljnjo okrepitev sodelovanja s tujimi institucijami!