Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

petek, 12. maj 2023 UP na tednu T4EU, Alicante, Španija

Ta teden je Univerza v Alicanteju gostila mednarodni dogodek T4EU Week, doktorski simpozij in okroglo mizo o digitalni transformaciji v okviru Evropske Univerze Transform4Europe.

Dogodka se je udeležilo več kot 200 ljudi iz 8 držav.

Študenti, doktorski študenti in pedagoško osebje z različnih univerz so se lahko pridružili štirim delavnicam s področja digitalne transformacije, ki so obravnavale aktualna vprašanja, kot so na primer upravljanje množičnih podatkov in uporaba tehnologij za učenje drugega jezika.

Doktorski simpozij o umetni inteligenci (11. in 12. maj) je bil organiziran skupaj z doktorskim programom računalništva Univerze v Alicanteju. Univerzo na Primorskem, ki bo kmalu polnopravna članica T4EU, je na dogodku predstavljalo pet doktorskih študentov: Niki Hrovatin, Domen Vake, Uroš Sergaš, Maheshya Weerasinghe in Matej Arsen Golubovikj.

Izr. prof. Matjaž Kljun in izr. prof. Klen Čopič Pucihar z Oddelka za informacijske znanosti in tehnologije UP FAMNIT sta se udeležila okrogle mize, na kateri so razpravljali o številnih pravnih izzivih digitalne transformacije. Naši raziskovalci so predstavili svoje smeri raziskav, povezanih s tem področjem študija, da bi raziskali možnosti za sodelovanje z drugimi mednarodnimi partnerji,

Poleg osrednjega programa so imeli udeleženci tudi priložnost za različne kulturne dejavnosti, kot sta obisk emblematičnega gradu Santa Bárbara ali obisk igralnice Alicante.