Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

četrtek, 25. januar 2018 UP FAMNIT na 10. Informativi!

V petek in soboto, 26. in 27. januarja 2018, bo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani potekal največji slovenski sejem izobraževanja, zaposlovanja in štipendiranja, 10. Informativa. Dva tedna pred informativnimidnevi bodo srednje šole, višje strokovne šole in visokošolski zavodi predstavili svoje izobraževalne in študijske programe, oblike izobraževanja, poklice, možnosti za zaposlitev idr.

Univerza na Primorskem bo na Informativi prisotna oba dneva v predavalnici »UP« in na razstavnem prostoru Univerze na Primorskem v hali A s strokovnimi službami in predstavniki vseh šestih fakultet:

UP FAMNIT bodo kot vsako leto zastopali študenti vseh študijskih programov, ki bodo dijakom, njihovim staršem in ostalim obiskovalcem sejma predstavili ne le študij, ampak tudi ostale aktivnosti, ki jih organizira fakulteta in sami študentje. Poskrbeli bomo za interaktiven program na stojnici, na razstavnem prostoru pa bodo potekale tudi aktivnosti in delavnice. Celoten program je objavljen TUKAJ.

V predavalnici »UP« bodo kot rečeno potekala predavanja visokošolskih učiteljev in raziskovalcev UP, med katerimi posebej izpostavljamo predavanje doc. dr. Kristijana Muska Lešnika z naslovom Pozitivna psihologija, ki se bo pričelo ob 14.20.

Več o predavanju:

Kaj je pozitivna psihologija?
Je psihologija, ki poudarja veselje, zadovoljstvo, sproščenost in srečo. Je psihologija, ki išče potenciale posameznika in mu jih pomaga razvijati. Ohranjanje pozitivnih občutij in predvsem veselja za življenje je stalen proces, odvisen od nas samih in nekaterih okoliščin, kot so socialno življenje, zdravje,  izobrazba, vera, finančna sredstva in socialni status. Tudi to, kako gledamo na svojo  preteklost, na trenutke izgube, prizadetosti in zavrnjenosti.
Ali smo optimistični glede prihodnosti? Smo zadovoljni s sedanjostjo?
Na ta vprašanja in še kakšno bomo našli odgovore na predavanju.

Toplo vabljeni!