Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
SI | EN

nedelja, 5. april 2015 Univerzitetni programerski maraton 2015

Tudi letos se bo zgodil Univerzitetni programerski maraton. Tekmovanje bo sestavljeno iz poskusnega kola, treh predkol in finala, ki bo letos v Mariboru. Najboljše ekipe bodo nagrajene, najboljše študentske ekipe pa se bodo udeležile tudi srednjeevropskega tekmovanja ACM ICPC.

Ker se poskusno kolo že bliža, ste vabljeni, da prijavite svojo ekipo. Rok za prijavo je dan pred prvim kolom (sreda, 15. april 2015). Obrazec za prijavo in vse ostale informacije dobite na http://tekmovanja.acm.si/upm.

Univerzitetni programerski maraton je slovensko tekmovanje za študente v programiranju, s poudarkom na poznavanju podatkovnih struktur in algoritmov. Kot programski jezik lahko tekmovalci uporabljajo C, C++, Javo, Pascal, Python 2, Python 3 ali C# (Mono). Na tekmovanju sodelujejo ekipe, sestavljene iz največ treh članov, ki na enem računalniku rešujejo naloge. Cilj ekipe je, da v omejenem času (posamezno kolo običajno traja 4 ure) reši čimveč zastavljenih nalog. Naloge iz prejšnjih let tekmovanja so na voljo na sodniškem sistemu: http://putka.upm.si/tasks/.

Če vas programiranje zabava in se veselite novih izzivov ter druženja s prijatelji ob programerskih izzivih, vas vabimo, da se pridružite tekmovanju. Vse, kar morate storiti, je, da ustvarite svojo ekipo, izpolnete prijavnico in tekmujete.

Več informacij: http://tekmovanja.acm.si/upm