Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

sreda, 22. november 2023 PODELITEV CERTIFIKATOV ZA USPEŠNO OPRAVLJENO DELO TUTORK ŠTUDENTK IN TUTORJEV ŠTUDENTOV ZA ŠTUDIJSKO LETO 2022/23

V torek, 21. novembra 2023 so bila podeljena priznanja za tutorje študente UP, ki so odlično delovali v študijskem letu 2022/2023. V preteklem študijskem leto se je namreč na področju tutorskega sistema zgodilo marsikaj. Tutorstvo je postavilo nove temelje, potekala so številna usposabljanja, tako za tutorje študente, kot tudi za tutorje učitelje, organiziran je bil tudi prvi tutorski piknik. Za omenjeno so v največji meri odgovorni tutorji študenti, veliko vlogo pa imajo pri tem tudi njihovi koordinatorji, ki jih v času tutorskega dela vodijo, podpirajo in motivirajo.

Tutorski sistem na Fakulteti za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije (UP FAMNIT) že vrsto let uspešno podpira študente pri premagovanju izzivov, ki se pojavijo ob njihovi študijski poti kot tudi v življenju nasploh. V preteklem študijskem letu je na UP FAMNIT delovalo kar 21 tutorjev, večina med njimi pa je bila pripravljena nuditi pomoč tudi študentom iz tujine pri reševanju vsakodnevnih težav. Številni tutorji so neposredno prispevali tudi pri promociji fakultete na različnih predstavitvah za srednješolce, informativnih dnevih in drugih dogodkih. 

     


Prisotne so tako pozdravile in se jim zahvalile za njihovo odlično delo prorektorica UP za študijske zadeve, prof. dr. Tina Štemberger, koordinatorica učiteljev tutorjev na UP 2022/23, izr. prof. dr. Sonja Čotar Konrad in koordinatorica tutorskega sistema na UP, Petra Majcen. Zahvalam in pozdravom se je pridružila Alja Polanec, koordinatorica študentov tutorjev, ki je s svojim delom nepogrešljivo prispevala ne le k zaključnemu dogodku, temveč tudi vsem aktivnostim študijskega leta, ki so pripeljale do uspešnega napredka na področju tutorstva.

Prorektorica je ob tej priložnosti poudarila: »Namen tutorskega sistema na UP je ustvariti pogoje za organizirano, sistematično in nikakor ne zgolj naključno, slučajno skrb za razvoj in vključevanje vseh in vsakega študenta na UP.  Tutorji študenti in tutorji učitelji v okviru tega skrbite za krepitev neposrednih stikov med vsemi nami, ki se srečujemo v univerzitetnem okolju. In dovolite, da se vam ob tej priliki iskreno zahvalim za vaš trud in energijo, k iste jo v delovanje še posebej vložili v tem študijskem letu. Vaše delo smo spremljali v odmevnih organizacijah različnih aktivnosti za študente, spoznavnih in podpornih srečanjih ter promociji UP tudi v  širšem slovenskem in mednarodnem prostoru.«

Uvodoma so koordinatorji tutorjev študentov Lana Erjavec, Alja Polanec, Eva Krebl, Alen Mujkić in Tian Janev z izr. prof. dr. Sonjo Čotar Konrad, podelili nekaj utrinkov preteklega študijskega leta ter načrte za tekoče študijsko leto. Utrinke lanskega leta so predstavili tudi v VIDEU.

Zatem so bila podeljena priznanja tutorjem na posameznih članicah UP.

Tutorjem študentom UP FAMNIT sta priznanja podelila matična koordinatorica tutorjev učiteljev dr.  Vesna Jug, in koordinatorka tutorjev študentov Eva Krebl.

  • Priznanja so prejeli: Anuška Dinić Nemanić, Mihail Filipovski, Pavel Jolakoski, Elsa Morina, Lucia Nikolić, Nevena Stojnić, Marko Taleski, Karolina Trajkovska, Matija Zagoranski, Nevena Stojnić, Eva Krebl.

  • Potrdila so (v odsotnosti)  prejeli tudi: Ajla Šehović, Andrej Perković, Bogdan Šinik, Cita Jenko, Diar Gashi, Enya Kvarantan, Igor Heslenji, Jana Ristovska, Milan Milivojčević in Teodora Dalmacija.

Vsem tutorjem študentom se zahvaljujemo za odlično delo in jim želimo veliko uspeha še naprej!

      ​