Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

torek, 8. september 2009 Terenski vikend - spoznavanje biodiverzitete

Študentje biodiverzitete na FAMNIT-u in člani Sekcije za Ohranjanje Biotske Raznovrstnosti (SOBER) Društva DEDI so v avgustu organizirali terenski vikend v Rakitovcu na temo Spoznavanje biodiverzitete Rakitovca in njegove okolice, ki mu bodo v bodoče sledile še druge podobne dejavnosti.

Za organizacijo terenskega vikenda so se odločili, ker so želeli znanje iz knjig in predavanj izkusiti še v praksi, obenem pa so želeli bodočim študentom biodiverzitete izkazati dobrodošlico in jim pokazati še praktični del bodočega študija. Med potekom terenskega vikenda so bili nastanjeni na bivši osnovni šoli v Rakitovcu.

Delo je bilo organizirano v tri interesne skupine: skupino za botaniko in ptice, skupino za kačje pastirje in skupino za dvoživke in plazilce. Mentorja skupine za botaniko in ptice sta bila Peter Glasnović (botanični del skupine) in Matjaž Premzl (ornitološki del skupine). Urška Ferletič je bila vodja kačjepastirske skupine, herpetološka skupina pa je imela prav tako kot botanično-ptičarska dva mentorja, plazilčarski del je vodil Griša Planinc, dvoživkarski pa Martina Lužnik.
 
Kogar zanima več o tem, kaj vse so udeleženci videli v Rakitovcu, si podrobno poročilo lahko ogleda tukaj. V prihodnosti bodo študenti organizirali še nekaj takih terenskih vikendov in strokovnih predavanj, zato vse zainteresirane vabimo, da spremljate našo spletno stran in tudi spletno stran društva, kjer bodo objavljene vse novičke.