Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

sreda, 31. maj 2023 Famnitovi študenti uspešni na Primatijadi

Med 28. aprilom in 3.majem 2023, so študenti UP FAMNIT ponovno sodelovali na Primatijadi, kjer so predstavili svoja znanstvena dela, tekmovali v športnih aktivnostih in se zabavali. 

   

V letošnji izvedbi so ti uspešno predstavili kar štiri znanstveno raziskovalne projekte - tri s področja računalništva in enega s področja kemije. Domov pa odnesli tudi odlično prvo mesto, ki ga je zasegla s področja kemije Angela Radmanovik, študentka dodiplomskega študijskega programa Bioinformatika.

    

Pokazali so tudi svojo športno stran ter se preizkusili v igri košarke, kjer so se kot ekipa srečali s prav posebnim izzivom, saj so imeli na voljo le pet igralcev brez možnosti zamenjav, česar se seveda niso prestrašili in do konca tekme obdržali pravi timski duh. 

 

Dobra družba in sodelovanje je odlična popotnica tudi za nadaljno vključevanje in uspešno udejstvovanje v takšne vrste aktivnosti, kar trdi tudi Pavel Jolakovski podpredsednik študentskega sveta UP FAMNIT z dodiplomskega študijskega programa Računalništvo in informatika: “Prepričan sem, da nam bo Primatijada prihodnje leto ponudila priložnost, da pokažemo svoje resnične sposobnosti. Spomin na letošnje tekmovanje je še svež, zato smo še bolj motivirani, verjamem, da smo se po tem vrnili še močnejši, bolj pripravljeni in pripravljeni na to, da v polni meri pokažemo svoje talente," povzema izkušnjo.  

     

Preplet obojega - znanja in športnih aktivnosti, pa je še posebej navdušil eno izmed Famnitovih študentk.  “Menim, da je Primatijada odličen športni kot tudi znanstveni dogodek, ki mi je pustil veliko lepih in nepozabnih trenutkov. Predvsem mi je bilo zanimivo poslušati znanstvene predstavitve študentov drugih univerz in glasno navijati za našo ekipo na športnih tekmovanjih. Žal je manjkalo le več Famnitovih študentov,” dodaja.

Da je bil dogodek nadvse uspešen dokazujejo pozitivni odzivi študentov. “Primatijada je bila resnično neverjetna. Super ekipa, super družba. Zagotovo se vidimo naslednje leto!”

“Letošnja izvedba Primatijade, je bila resnično neverjetna, saj sem imela edinstveno priložnost, da predstavim enega od mojih najljubših projektov, ter se seveda poleg tega udeležiti tudi na številnih športnih dogodkih. V petih dnevih pa sem spoznala tudi res neverjetne ljudi.” 

O Primatijadi

Primatijada je mednarodna, športno-znanstvena manifestacija, ki že skoraj polovico stoletja združuje študente fakultet naravoslovnih znanosti in matematike iz Slovenije, Bosne in Hercegovine, Severne Makedonije, Srbije, Hrvaške in tudi Črne gore. Organizirana na Ohridskem jezeru, v kraju Peštani.