Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

ponedeljek, 19. september 2022 Študenti UP Famnit že drugič z uspešno izvedbo Biološko-psihološke študentske konference

Pretekli konec tedna, 15. - 17. septembra 2022, je na Famnitu potekala že druga izvedba Biološko-psihološke študentske konference. Z izvedbo so bili zadovoljni tako udeleženci kot tudi organizatorji, ki so dogodek organizirali že drugo leto zapored.

Na konferenco je bilo prijavljenih 34 udeležencev iz vseh treh javnih slovenskih univerz ter iz Hrvaške (Zagreb, Pula, Zadar), ki so se konference udeležili v živo, v prostorih UP Famnit. Prijavljeni so predstavljali prispevke s področja biologije in psihologije, nekateri pa so ti dve področji celo uspešno povezali med seboj.

Za popestritev in dvig kakovosti vsebin so organizatorji k sodelovanju povabili še štiri gostujoče predavatelje, ki so konferenci z veseljem dali pridih pravega znanstvenega dogodka. Organizatorji in vsi udeleženci so ob koncu konference zelo hvaležni dr. Davidu Gosarju (Pediatrična klinika, UKC Ljubljana), dr. Nini Gunde-Cimerman (UL Biotehniška fakulteta), dr. Nevenu Iveši (Faculty of Natural Sciences, Juraj Dobrila, University of Pula) ter dr. Tini Tinkari Peternelj (UP Famnit).

Pri organizaciji je sodelovalo približno 20 študentov, članov Društva varstvenih biologov - BIODIVA ter Društva študentov biopsihologije, na pomoč pa so jim priskočili tudi profesorji in asistenti UP Famnit, ki so sodelovali v strokovni komisiji in tako poskrbeli, da je bila konferenca organizirana na nivoju, rezultat skupnega dela pa je Zbornik povzetkov 2. Biološko-psihološke študentske konference, ki je že objavljen in dostopen tukaj.

Anja Klepac, predsednica konference je svojo izkušnjo opisala takole: »Druga Biološko-psihološka študentska konferenca je po 340 dneh od prve ponovno uspela. Tokrat smo našo pozornost še bolj usmerili v spremljevalni in družabni program. Ob zadovoljstvu strokovne komisije smo poslušali o raznovrstnih aktualnih znanstvenih temah, ki si seveda vodile v daljše debate. Kljub številnim neprespanim nočem organizatorjev so zadovoljstvo udeležencev in novo sklenjena prijateljstva odtehtala ves vloženi napor.‎«

Taja Pajmon Rak, druga predsednica konference pa nam je povedala, da "smo bili zelo veseli, da smo letos uspeli organizirati konferenco popolnoma v živo in med udeleženci imeti tudi kar nekaj pasivnih, torej takih, ki so prišli le poslušati program. Lani to žal ni bilo možno in celoten program smo morali prenašati prek spleta, letos pa smo se odločili, da gremo le v izvedbo v živo in s tem spodbujamo druženje in povezovanje med študenti (in veseli smo, da je to bilo možno). Proti koncu smo v ekipo dobili kar nekaj mlajših študentov, ki so poprijeli za delo, čeprav o organizaciji konferenc niso vedeli še ničesar. Tako v glavni organizacijski ekipi polagamo visoke upe na mlajše, nadobudne študente, ki bodo (seveda ob naši pomoči) organizacijo te konference nadaljevali še dolga leta zatem, ko nas ne bo več tu. Želja je seveda ta, da bi naša konferenca postala stalnica in bi študenti iz cele Slovenije ter tujine prihajali k nam vsako leto." ‎

Organizatorji so hvaležni Študentskemu svetu UP Famnit, UP Famnit ter Mestni občini Koper za finančno podporo projekta, UP Famnit pa še dodatno za vso podporo in pomoč, da je bil lahko dogodek izpeljan na takem nivoju.