Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

ponedeljek, 24. julij 2023 Študenti UP FAMNIT uspešno otvorili mednarodno študentsko konferenco SymBioSE 2023

V zadnjih letih se je konference SymBioSE 2023 udeležilo več študentov programa Varstvene biologije na UP FAMNIT, ker pa v Sloveniji še ni bila organizirana, je letošnja ekipa sodelujočih (bivših) študentov UP FAMNIT  konferenco prvič v 27 letih uspešno pripeljala v Koper.

Včeraj, 23. 7. 2023, se je pričela mednarodna študentska konferenca SymBiosE - 2023, katero sta z uvodnim pozdravom otvorila izr. prof. dr. Ademir Hujdurović, dekan UP FAMNIT ter izr. prof. dr. Vladimir Ivović z Oddelka za biodiverziteto UP FAMNIT.  Organizatorji pa so skozi celotno izvedbo poleg zanimivih vsebin s področja pripravili tudi pester dnevni program, kjer ne bo manjkalo druženja, izmenjav znanj in nepozabnih trenutkov. 

Konferenca bo trajala vse do sobote, 29. 7. 2023. 

 

Kaj je SymBioSe?

Gre za simpozij študentov biologije v Evropi, ki so ga leta 1996 ustanovili člani nemškega študentskega združenja. Namen tega je povezati vse evropske študente dodiplomskih magistrskih in doktorskih programov biologije in ostalih naravoslovnih ved ter s predavanji in ekskurzijami razširiti obzorja sodelujočih študentov, izmenjati informacije o aktualnih tematikah in spodbujati kulturno izmenjavo.