Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

torek, 30. maj 2023 Študenti UP FAMNIT navdušili z uspešno izvedbo 29 - urnega dogodka - Famnitov Hackathon 2.0.

27. in 28. maja 2023 so člani študentskega kluba Googlovih razvijalcev Univerze na Primorskem (GDSC Primorska) uspešno izvedli 2. Famnitov Hackathon!

    
                                                    Člani 
študentskega kluba GDSC Primorska

Hackathon je dogodek, ki združuje računalniške programerje in študente drugih programov, ki s svojim znanjem, idejami in rešitvami pokažejo svojo nadarjenost.

Na dogodku je sodelovalo 10 ekip (po 3 študentje) študijskih programov Računalništva in informatika in Bioinformatika. Ekipe so bile oblikovane samostojno ali na Hackathon Team Building dogodku pred Hackathonom. Zastopane pa so bile 3 glavne kategorije po naslednjem vrstnem redu: A) Inovativne rešitve za finančno vključevanje, B) igrifikacija sistemov in C)kategorija najbolj učinkovite uporabe podatkov.

Sokzi 29 urno izvedbo so udeleženci pokazali svoje kreativne sposobnosti, sposobnosti dela v timu in se izkazali v reševanju izziva v eni izmed treh aktualnih tematik. Za dodatno energijo, ki so jo ob izzivu še kako potrebovali so organizatorji v sodelovanju s sponzorji poskrbeli za bogat zajtrk, ki je dal udeležencem moč za nadaljno tekmovanje. 

   

Na dogodku so posebej iztopale naslednje tri ekipe:

  • (A) Dev Lords, ki so z izjemnimi spretnosti in revucionalnimi zamislimi prepričali sodnike. 

  • (B) Boshko and the Girls, pri katerih je sodnike navdušilo njihovo timsko delo, kot tudi inovativen pristop skozi tekmovanje.

  • (C) Goodbacks, ti so namreč pokazali izjemne sposobnosti pri reševanju problemov in odlično tehnično znanje.

     
                                                                    3. mesto: ekipa Goodbacks

    
                                                                       2. mesto: ekipa Boshko and the Girls

  
                                                               1. mesto: ekipa Dev Lords

Ob koncu so sodelujoče čakale bogate nagrade sponzorjev v vrednosti 1500 evrov. Kjer so člani ekipe za prvo osvojeno mesto prejeli 700 evrov, za drugo mesto 500 in tretje mesto 300 evrov.  Nagrado za najboljšo idejo pa je prejela ekipa ARN d. o. o.   

     

Tudi druge ekipe so prišle do odličnih programerskih rešitev, veliko študentk in študentov pa je bilo povabljenih tudi na nadaljnja srečanja s sponzorji, kjer bodo razpravljali o morebitnih možnostih za pripravništva.

Zahvaljujemo se vsem podjetjem in organizacijam, ki so izkazale zanimanje za mreženje z našimi študenti: podjetja Outbrain, Gamanza, Dinit, Epilog, HICUP lab in Project IP. Nekateri njihovi predstavniki so med tekmovanjem prevzeli tudi mentorske vloge in sestavljali žirijo za ocenjevanje končnih rešitev.

Posebna zahvala gre tudi asist. Jordanu Aiku Deju, asist. Urošu Sergašu in asist.Mateju Arsenu Golubovikju z Oddelka za informacijske znanosti in tehnologije UP FAMNIT, ki so poleg uvodnih delavnic neposredno prispevali k podpori študentom skozi celotno izvedbo. 

   

    

»Najtežji del organizacije je bila priprava koncepta tekmovanja, ki bi bil zanimiv tako za študente kot za podjetja. Tudi pridobivanje sponzorjev ni bilo enostavno, vendar smo bili veseli, da je veliko podjetij svoj sicer prosti čas namenilo našemu Hackathonu. Veseli nas, da so bili predstavniki podjetja zadovoljni z delom Famnitovih študentov ter, da smo študentom pomagali pri povezovanju s potencialnimi delodajalci,« so povedali predstavniki GDSC.

Študentski klubi Googlovih razvijalcev (Google Developer Student Clubs) so skupine študentov dodiplomskih ali podiplomskih programov na posameznih univerzah v mednarodnem okolju, ki delujejo na področju Googlovih tehnologij.  

GDSC Primorska omogoča razvijalcem okolje za učenje in v svoj krog vabi študente vseh dodiplomskih in podiplomskih programov, ki stremijo k nadgrajevanju svojega znanja in spretnosti na področju sodobne tehnologije. Učenje poteka v obliki interaktivnih delavnic in seminarjev, pri katerih sodelujejo tudi predavatelji, ki člane opremljajo s svojim širokim znanjem in dobrimi praksami.

Člani kluba z veseljem sprejemajo tudi ideje in predloge za še boljše delovanje skupnosti. Kontaktirate jih lahko preko elektronskega naslova gdsc.primorska@gmail.com.

Vabimo vas tudi k ogledu GDSC Primorska Facebook in Instagram profilov.