Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

sreda, 11. marec 2020 Študenti UP FAMNIT obiskali delovno okolje podjetja Lek d.d. v Ljubljani

Karierni center Univerze na Primorskem je 4. marca 2020 organiziral obisk v podjetje Lek d.d., kjer so študenti iz prve roke ugotavljali, kako pomembni so različni naravoslovni profili – od matematikov do bioinformatikov, računalničarjev, biologov ter biopsihologov.

V Lek d.d. razvijajo, izdelujejo in tržijo učinkovita, varna in kakovostna zdravila ter farmacevtske učinkovine. Podjetje je vpeto v Novartisovo organizacijsko strukturo in generično divizijo mreže Sandoz.

V okviru obiska so gostitelji prikazali bogat kadrovski nabor zaposlenih strokovnjakov, sledila je predstavitev Razvojnega centra Slovenije ter razvoja generičnih zdravil – fizikalna perspektiva, v ospredju pa so bila tudi področja financ, informacijske tehnologije in računovodstva, ki so za uspešnost velikega mednarodnega podjetja enako pomembna kot sta raziskovanje in kakovostna proizvodnja izdelkov.

Predstavitvam je sledilo bolj sproščeno mreženje, kjer so imeli študenti možnost neposrednega pogovora z zaposlenimi in izmenjave mnenj ter drugih informacij.

Obisk je bil zelo uspešen, zato nameravamo podobne oblike sodelovanja še kdaj ponoviti in nadgraditi.