Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

ponedeljek, 7. april 2014 Strokovna ekskurzija študentov Biopsihologije

V ponedeljek, 31. marca 2014 so se študenti 3. letnika dodiplomskega študijskega programa Biopsihologija udeležili strokovne ekskurzije na Dunaju.

Namen ekskurzije je bil bolje spoznati začetnika sodobne psihoterapije, utemeljitelja psihoanalitične šole - Sigmunda Freuda, ki je na Dunaju študiral in delal.

Pod vodstvom  doc. dr. Gregorja Žvelca in prof. dr. Ernesta Ženka so bili študenti aktivni že med vožnjo do Dunaja, saj sta predavatelja študente zaposlila s poučnim kvizom o Sigmundu Freudu in psihoanalizi. Skupino študentov, ki je bila najbolj poučena o življenju in delu Sigmunda Freuda, sta predavatelja tudi nagradila. Študenti so na Dunaju obiskali tudi Univerzo Sigmunda Freuda, sicer privatno visokošolsko ustanovo, ki je specializirana v izvajanju študijskih programov psihoterapije in psihologije.

Ekskurzijo so zaključili z ogledom muzeja Sigmunda Freuda, kjer so si ogledali razstavo o potovanjih znanega psihologa, naslovljeno Freudova potovanja. Kulturna izkušnja - psihoanalitična misel (Freud’s travels. Cultural experience – psychoanalytical thought).

Prilagamo nekaj fotoutrinkov iz ekskurzije, katerih avtorica je študentka UP FAMNIT Patricija Soršak.