Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

ponedeljek, 7. september 2020 Vabilo - Sprehod med koprskimi drevesi

V četrtek, 10. septembra 2020 ob 17.30 vas vabimo na Sprehod med koprskimi drevesi, dogodek, ki bo potekal v okviru projekta ZDrevKO iz programa »Po kreativni poti do znanja«.

Drevesa v mestih ne služijo le kot okras, temveč tudi ščitijo in blažijo mestno okolje pred vremenskimi pojavi ter okoljskimi obremenitvami, kot sta onesnaževanje in hrup, hkrati pa predstavljajo tudi življenjski prostor številnim živalskim vrstam. Vzdrževanje in izgled dreves v mestih je zrcalo našega odnosa do naravnega in družbenega okolja, zato nas upravičeno zanima tudi odnos do njih v našem neposrednem okolju, torej v mestu Kopru.

V okviru projekta ZDrevKO smo proučevali raznolikost dreves v Kopru tako z vidika njihove raznolikosti in značilnosti kot tudi njihove družbene vloge v prostoru. Pri projektu sodeluje pet študentov bioloških in računalniških programov UP FAMNIT ter trije študenti humanističnih programov UP FHŠ.

                  

 

Srečamo se ob 17.30 pred glavnim vhodom Osrednje knjižnice Srečka Vilharja na Trgu Brolo, dogodek pa se bo zaključil ob 19.00 pri Hlavatyjevem parku.

Dogodek bo v celoti potekal na prostem. Pri izvedbi dogodka se moramo držati priporočil za preprečevanje širjenja okužbe COVID 19. Pred pričetkom dogodka bo potekala registracija prisotnih z listo prisotnosti.

Vljudno vabljeni!