Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

torek, 3. avgust 2010 Povabilo k udeležbi na terenska dneva rastlinskega in živalskega sveta Kopra

Prvi terenski dan z naslovom: Spoznajmo rastlinski in živalski svet Kopra bo potekal 28.8.2010, 9h-12, drugi terenski dan: Tujerodne rastline in živali v Kopru in njegovi okolici pa 18.9.2010, 9h-12h

Terenska dneva bodo vodili asistenti s Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije, ki delujejo na področju biologije.

V mestih ne prebivajo samo ljudje, temveč nas tu spremljajo številni organizmi - od najbolj drobnih, na primer žuželk, do največjih, kot so veličastne platane. Skozi Koper se bomo tokrat sprehodili nekoliko drugače - ogledali in spoznali bomo rastline in živali, mimo katerih hodimo vsak dan in se jih največkrat niti ne zavedamo. Mnogokrat ne vemo, da se s transportom ne prevažamo samo ljudje in tovor, temveč se nam pogosto pridružijo tudi skriti potniki, ki se novemu okolju včasih zelo dobro prilagodijo. Njihov prihod pa ni vedno pozitiven, saj lahko novi prišleki ogrožajo naše avtohtono živalstvo in rastlinstvo, neredko pa povzročajo težave tudi ljudem.
Terenski dan je namenjen predvsem dijakom osnovnih in srednjih šol, lahko se pa nam pridruži vsakdo, ki ga veseli spoznavanje narave.

Kontaktna oseba: 05 611 7934, katja.kalan@zrs.upr.si