Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

sreda, 15. junij 2011 Slovesna prva podelitev diplom prvim diplomantom UP FAMNIT - 14. junij 2011


V torek, 14. junija 2011 je Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem podelila diplome svojim prvim 18 diplomantom dodiplomskih in podiplomskih magistrskih študijskih programov.

V sklopu podelitve je bila posebna pozornosti namenjena prvima doktoricama znanosti matematike UP FAMNIT doc. dr. Klavdiji Kutnar in dr. Zhang Cui iz LR Kitajske, ki sta bili v doktorici znanosti promovirani v letih 2008 in 2011. Zhang Cui je prvi tuji študent, ki je v Sloveniji doktoriral na področju matematike. Njen doktorat predstavlja poseben mejnik v dolgoletnem sodelovanju med raziskovalno skupino s področja matematike na UP ter kolegi s Kitajske. Rezultat tega sodelovanja, ki se je začelo že pred 20 leti, ko sta raziskovalni stik vzpostavila prof. dr. Dragan Marušič in prof. Ming Yao Xu so številni bilateralni projekti, skupni znanstveni članki, konference, podoktorska usposabljanja in v začetku letošnjega junija tudi prva promocija doktorice znanosti.
 
S prvimi diplomanti je fakulteta obogatila lokalno in širše okolje z novimi kakovostnimi kadri – diplomiranimi matematiki, diplomiranimi inženirji računalništva in informatike, magistri matematike ter magistri inženirji računalništva in informatike.
 
Že v letu 2011 bodo študij zaključili tudi prvi diplomanti dodiplomskih študijskih programov Biodiverziteta in Sredozemsko kmetijstvo, v prihodnjih letih pa tudi študenti programov Matematika v ekonomiji in financah, Bioinformatika, Biopsihologija in Aplikativna kineziologija.
 
 
Diplomanti, ki so prejeli diplomsko listino na prvi podelitvi diplom 
 
Na prvi podelitvi diplom je prejelo diplome 18 diplomantov dodiplomskih študijskih programov Matematika in Računalništvo in informatika ter magistrskih študijskih programov Matematične znanosti in Računalništvo in informatika.
 
Diplomske listine so prejeli:
  • DODIPLOMSKI študijski program Matematika (strokovni naslov: diplomirani matematik/diplomirana matematičarka): Matej Čeč, Katarina Jančar, Tina Kravos, Lorena Mahne, Peter Muršič, Katja Opeka, Valentina Petelin, Marko Tuta;
  • DODIPLOMSKI študijski program Računalništvo in informatika (strokovni naslov: diplomirani inženir računalništva in informatike): Marko Grgurović;
  • PODIPLOMSKI magistrski študijski program Matematične znanosti (strokovni naslov: magister/magistrica matematike): Mojca Leskovec Meharich, Alenka Močnik, Kati Rozman, Aljaž Slivnik;
  • PODIPLOMSKI magistrski študijski program Računalništvo in informatika: (strokovni naslov: magister inženir/magistrica inženirka računalništva in informatike): Lucas Benedičič, Staš Bevc, Jernej Maučec, Tina Nemarnik, Aljaž Vidmar.
     

Nekaj utrinkov s podelitve (foto: Pavel Fičur):