Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

četrtek, 14. junij 2012 Slavnostna podelitev diplom UP FAMNIT 2012

V torek 12. junija 2012 je Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem podelila diplome svojim 18 diplomantom dodiplomskih in podiplomskih magistrskih študijskih programov.

Letos smo prvič podelili diplome tudi diplomantom študijskega programa Biodiverziteta.

Z diplomanti je fakulteta obogatila lokalno in širše okolje z novimi kakovostnimi kadri – diplomirani varstveni biologi,  diplomiranimi matematiki, diplomiranimi inženirji računalništva in informatike ter magistri matematike.

V študijskem letu 2011/2012 bodo študij zaključili tudi prvi diplomanti dodiplomskega študijskega programa  Sredozemsko kmetijstvo, v prihodnjih letih pa tudi študenti programov Matematika v ekonomiji in financah, Bioinformatika, Biopsihologija in Aplikativna kineziologija.

 

Diplomske listine so na letošnji podelitvi prejeli:

  • DODIPLOMSKI študijski program Biodiverziteta (strokovni naslov: diplomirani varstveni biolog/diplomirana varstvena biologinja): Manica Balant, Špela Božič, Mojca Kodre;
  • DODIPLOMSKI študijski program Matematika (strokovni naslov: diplomirani matematik/diplomirana matematičarka): Nastja Cepak, Marija Jurkovič, Vida Maksimović, Maruša Pajk;
  • DODIPLOMSKI študijski program Računalništvo in informatika (strokovni naslov: diplomirani inženir računalništva in informatike): Irman Abdić, Andrej Cimperšek, Dejan Ljubič, Aleš Kocjančič, Boštjan Markežič, Simon Mezgec, Duško Topić, Aleksandar Tošić, Gregor Zebec;
  • PODIPLOMSKI magistrski študijski program Matematične znanosti (strokovni naslov: magister/magistrica matematike): Saša Jacqaline Benedik, Anže Germovšek;

 

V sklopu podelitve je bila posebna pozornosti namenjena našim diplomantom in študentom, ki so bili nagrajeni na različnih mednarodnih tekmovanjih in natečajih iz znanja. Nagrajeni diplomanti in študenti UP FAMNIT so:

Irman Abdić, diplomant dodiplomskega študijskega programa Računalništvo in informatika je v zaključni nalogi, pod mentorstvom doc. dr. Janeza Žiberta, razvil orodje za časovno-frekvenčno analizo zvočnih signalov v stvarnem času, ki bo vključeno v naslednje izdaje programskega orodja Sphinx4. Na Trimovem natečaju za raziskovalne nagrade je z omenjeno zaključno nalogo dosegel drugo mesto. Na letošnjem natečaju »Podjetna Primorska« je s projektom iSound osvojil prvo nagrado za najboljši poslovni načrt.

Nastja Cepak, diplomantka dodiplomskega študijskega programa Matematika je pod mentorstvom doc. dr. Klavdije Kutnar prejela je nagrado Srečko Kosovel za študente UP (v študijskem letu 2010/11) za zaključno nalogo z naslovom »Rubikova kocka«. Pod mentorstvom doc. dr. Klavdije Kutnar je dosegla tudi 1. mesto na mednarodnem študentskem tekmovanju Primatijada 2012 (iz področja matematike), 1. mesto na mednarodnem študentskem tekmovanju Primatijada 2011 (iz področja aplikativne matematike) in 1. mesto na mednarodnem študentskem tekmovanju Primatijada 2010 (iz področja matematike).

Marko Grgurović, študent 2. letnika magistrskega študijskega programa  Računalništvo in informatika je pod mentorstvom prof. dr. Andreja Brodnika prejel nagrado Srečko Kosovel za študente UP (v študijskem letu 2010/11) za  zaključno nalogo z naslovom »Povzporejanje metahevristik na GPE«, ter po dveh kolih trenutno zaseda 3. mesto na Univerzitetnem programerskem maratonu 11/12.

Marija Jurkovič, diplomantka dodiplomskega študijskega programa Matematika je pod mentorstvom doc. dr. Klavdije Kutnar dosegla 1. mesto na mednarodnem študentskem tekmovanju Primatijada 2012 (iz področja matematike), 1. mesto na mednarodnem študentskem tekmovanju Primatijada 2011 (iz področja teoretične matematike) in 2. mesto na mednarodnem študentskem tekmovanju Primatijada 2010 (iz področja matematike). Bila je finalistka na študentskem natečaju University Award, ki ga je organizirala Banka Koper.

Tomaž Korenika, študent  2. letnika dodiplomskega študijskega programa  Računalništvo in informatika,  je finalist na študentskem natečaju University Award, ki ga je organizirala Banka Koper.

Vida Maksimović, diplomantka dodiplomskega študijskega programa  Matematika je pod mentorstvom doc. dr. Klavdije Kutnar dosegla 1. mesto na mednarodnem študentskem tekmovanju Primatijada 2011 (iz področja teoretične matematike) in 2. mesto na mednarodnem študentskem tekmovanju Primatijada 2010 (iz področja matematike).

Simon Mezgec, diplomant dodiplomskega študijskega programa  Računalništvo in informatika po dveh kolih trenutno zaseda 3. mesto na Univerzitetnem programerskem maratonu 11/12.

Peter Muršič, študent 2. letnika magistrskega študijskega programa Matematične znanosti je bil sprejet na doktorski študij na univerzo Rutgers (New Brunswick, NJ, ZDA). Na osnovi njegovih dosedanjih dosežkov so mu ponudili plačilo šolnine in štipendijo (Excellence Fellowship).

Maruša Pajk, diplomantka dodiplomskega študijskega programa Matematika je finalistka na študentskem natečaju University Award, ki ga je organizirala Banka Koper.

Miha Šaberl, študent 2. letnika dodiplomskega študijskega programa  Bioinformatika je avtor zmagovalnega projekta na natečaju Banke koper z naslovom "Customer Satisfaction University Award" v tematski kategoriji »Inovacija«. Njegova skupina je zmagala s projektom vpeljave tehnologije prepoznavanja prstnih žil v poslovanje.

Duško Topić, diplomant dodiplomskega študijskega programa  Računalništvo in informatika je pod mentorstvom asist. mag. Jerneja Vičiča dosegel 1. mesto na mednarodnem študentskem tekmovanju Primatijada 2011 (iz področja računalništva) in 2. mesto na mednarodnem študentskem tekmovanju Primatijada 2010 (iz področja računalništva).

Aleksandar Tošić, diplomant dodiplomskega študijskega programa  Računalništvo in informatika je pod mentorstvom doc. dr. Petra Korošca dosegel 1. mesto na mednarodnem študentskem tekmovanju Primatijada 2012 (iz področja informatike s programiranjem),  pod mentorstvom asist. mag. Jerneja Vičiča  dosegel 2. mesto na mednarodnem študentskem tekmovanju Primatijada 2011 ter 2. mesto na mednarodnem študentskem tekmovanju Primatijada 2010 (iz področja računalništva), uvrstil se je v finale nacionalnega izbora tekmovanja Imagine Cup (Microsoft) in po dveh kolih trenutno zaseda 3. mesto na Univerzitetnem programerskem maratonu 11/12.

Miha Vidic, študent 3. letnika dodiplomskega študijskega programa  Matematika v ekonomiji in financah je avtor zmagovalnega projekta na natečaju Banke koper z naslovom "Customer Satisfaction University Award" v tematski kategoriji »Implementacija«, kjer so študenti predlagali rešitve, po katerih bi se banka ločila od konkurence in bi jo komitenti priporočali svojim znancem in prijateljem.

Nekaj utrinkov s podelitve (foto: Pavel Fičur):

Diplomanti

Diplomanti

Nagrajenci