Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

petek, 4. september 2009 Seminar MARA

V ponedeljek, 7.9.2009, bo ob 16. uri v mali predavalnici Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem, Glagoljaška 8, Koper predavanje v okviru skupnega SEMINARJA ZA MATEMATICNE IN RAČUNALNIŠKE ZNANOSTI Oddelka za matematiko in računalništvo UP FAMNIT, Oddelka za matematiko in računalništvo UP PINT, Oddelka za matematiko in računalništvo UP PEF ter Oddelkov za matematiko in teoretično računalništvo IMFM.

Dnevni red

16:00 - 17:00

Predavatelj: Lucas Benedičič


Naslov predavanja: Razvojno ogrodje Android za mobilne naprave

Povzetek:
Predavatelj bo predstavil pregled Google-ovega razvojnega ogrodja Android za mobilne naprave. Poleg razvojnega ogrodja, Androidov vgrajen programski sklad vsebuje še operacijski sistem, nizko nivojske knjiznice (angl. middleware), vmesnik za programiranje in osnovne aplikacije, ki so na voljo v večini sodobnih mobilnih telefonov oz. naprav. Poleg omenjenih funkcionalnosti, ponuja ogrodje Android revolucionaren pristop k odprtokodnemu razvoju za mobilne naprave. Razvijalcem omogoca praktično neomejen dostop do temeljnih komponent platforme, in zagotavlja vsestranski razvoj za različne vrste izdelkov. Na predavanju bo predstavljen tudi demo aplikacije, temelječe na ogrodju Android, ki jo je predavatelj sam izdelal.

17:00 - 18:00


Predavatelji: Lucas Benedičič, Boris Malenšek, Joshua Sango, Mitja Škuver


Naslov predavanja: Aplikacija za Google-ovo razvojno ogrodje Android

Povzetek:
Predavatelji bodo v okviru svojega projektnega seminarja predstavili aplikacijo, razvito s pomočjo ogrodja Android - igrico za mobilne naprave UI. UI je realno-časovna strateška igra za mobilne naprave implementirana v programskem jeziku Java za platformo Android, ki omogoča igranje preko spleta in je namenjena igranju več igralcev hkrati. Ta igra je kombinacija realno-časovne strategije in načina igre ujemi-zastavico. Izračun igralčeve lokacije v igri temelji na koordinatah GPS resničnega sveta. Kar pomeni, da se igralci dejansko premikajo v realnem svetu ter tako odkrivajo nova ozemlja v igri. Celotna igra se dogaja v realnem času, 24 ur na dan, 7 dni na teden. Igralčeve računalniško vodene enote se bojujejo, medtem ko lahko igralci počnejo kaj drugega (npr.: se pogovarjajo po telefonu)

 

Vabljeni!