Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

četrtek, 7. november 2013 Seminar MARA

V ponedeljek, 11. novembra 2013, bo ob 16.00  uri v prostorih Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem, Glagoljaška 8, Koper predavanje v okviru skupnega SEMINARJA ZA MATEMATIČNE IN RAČUNALNIŠKE ZNANOSTI Oddelka za matematiko in Oddelka za Informacijske znanosti in tehnologije UP FAMNIT, Oddelka za matematiko in Oddelka za Informacijske znanosti in tehnologije UP IAM, Oddelka za matematiko in računalništvo UP PEF ter Oddelkov za matematiko in teoretično računalništvo IMFM.

RAČUNALNIŠKI SEMINAR

Prostor: FAMNIT-1-RU1 ob 16:00

Predavatelj: Kati Rozman

Naslov: Razvoj računalniških metod za reševanje problema maksimalne klike

Povzetek:

Doktorsko delo bo vsebovalo pregled in analizo najpogosteje uporabljenih orodij in uveljavljenih metod, ki omogočajo hitro izvedbo in testiranje algoritmov za iskanje maksimalne klike na neusmerjenih grafih. Predlagamo metode, ki bodo omogočale hitro in enostavno implementacijo v že obstoječa programska orodja (spletni strežnik ProBiS). 

Razvili bomo nov vzporedni algoritem Parallel-ProBiS za izračun podobnosti med proteinskimi strukturami. Algoritem bo posebej učinkovit za poganjanje na več procesorskih jedrih in gručah računalnikov.

Razvili bomo nov zaporedni algoritem za iskanje maksimalne klike na neusmerjenih grafih, ki teče na enem procesorskem jedru in v nadaljevanju razvili nov vzporedni algoritem MaxCliquePara za iskanje maksimalne klike na neusmerjenih grafih, učinkovit za izvajanje na več procesorskih jedrih. Učinkovitost izvajanja algoritma MaxCliquePara bo prikazana na izbranih proteinskih produktnih grafih. 

Izdelali bomo tudi prosto dostopno podatkovno zbirko proteinskih produktnih grafov, ki bo omogočala možnost testiranja različnih algoritmov za reševanje problemov. Ponudili jo bomo kot testno množico v raziskovalne namene raziskovalcem in razvijalcem algoritmov.

Vabljeni!