Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

četrtek, 13. junij 2013 Seminar MARA

V ponedeljek, 17. junija 2013, bo ob 16.00  uri v prostorih Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem, Glagoljaška 8, Koper predavanje v okviru skupnega SEMINARJA ZA MATEMATIČNE IN RAČUNALNIŠKE ZNANOSTI Oddelka za matematiko in Oddelka za Informacijske znanosti in tehnologije UP FAMNIT, Oddelka za matematiko in Oddelka za Informacijske znanosti in tehnologije UP IAM, Oddelka za matematiko in računalništvo UP PEF ter Oddelkov za matematiko in teoretično računalništvo IMFM.

RAČUNALNIŠKI SEMINAR

Prostor: FAMNIT-1-RU1 ob 16:00

Predavatelj: Sašo Moškon

Naslov: Akustična klasifikacija morskega dna - pregled področja in plan raziskovalnega dela

Povzetek:
Akustični podatki, pridobljeni s sonarskimi meritvami se že dolgo uporabljajo za določanje globin - batimetrijo. Naša hipoteza je, da se v teh podatkih skriva še mnogo več informacij o morskem dnu. S procesiranjem in analizo akustičnih podatkov bomo poskušali klasificirati dno slovenskega morja, torej določiti tipe kot so trava, mulj, kamni, pesek, itd. Osnova za dosego cilja so kvalitetni akustični podatki, ki jih dobimo s hidrografskimi meritvami.
Na prejšnjih seminarjih smo predstavili oddelek za hidrografijo podjetja Harpha Sea, opremo in postopek opravljanja hidrografskih meritev ter predprocesiranje surovih akustičnih podatkov.
Tokrat bomo naredili kratek pregled področja in podali okviren plan raziskovanega dela. Pogledali si bomo kako se je začela zgodba akustične klasifikacije morskega dna, kako se je razvijala tehnologija in z njo pristopi h klasifikaciji ter kje smo danes. Opisali bomo nekaj sistemov za akustično klasifikacijo, podali prednosti in slabosti vsakega sistema ter opisali v katero smer nameravamo peljati naše raziskave.

Vabljeni!