Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

četrtek, 4. april 2013 Seminar MARA

V ponedeljek, 8. aprila 2013, bo ob 16.00  uri v prostorih Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na  Primorskem, Glagoljaška 8, Koper predavanje v okviru skupnega  SEMINARJA ZA MATEMATIČNE IN RAČUNALNIŠKE ZNANOSTI Oddelka za  matematiko in Oddelka za Informacijske znanosti in tehnologije UP  FAMNIT, Oddelka za matematiko in Oddelka za Informacijske znanosti in  tehnologije UP IAM, Oddelka za matematiko in računalništvo UP PEF ter  Oddelkov za matematiko in teoretično računalništvo IMFM.

RAČUNALNIŠKI SEMINAR

Prostor: FAMNIT-1-RU1 ob 16:00

Predavatelj: Staš Bevc

Naslov: Večskalna simulacija raztopine soli

Povzetek:
Raztopina soli je eno najpomembnejših topil, ker vpliva na lastnosti in funkcije bioloških molekul. Zato je splošno prisotna v računalniških simulacijah bioloških sistemov.
Na predavanju bom predstavil večskalno simulacijo raztopine soli. V izbranem delu škatle delce obravnavamo eksplicitno na nivoju posameznih atomov, v preostalem delu pa grobozrnato, kjer posamezen delec predstavlja skupino atomov. Predstavil bom postopek priprave simulacije in rezultate.

--------------------------

Predavatelj: Kati Rozman

Naslov: Vzporedni algoritem za iskanje maksimalne klike

Povzetek:
Najprej razvijemo nov algoritem za iskanje maksimalne klike v grafu, ki deluje na enem jedru procesorja. Algoritem je kombinacija dveh poznanih algoritmov. Pokazali smo, da je naš algoritem hitrejši od obeh omenjenih algoritmov. V nadaljevanju smo iskanje maksimalne klike v drevesu porazdelili na več procesorskih jeder. Razporeditev vozlišč in učinovita uporaba vseh jeder omogoča še boljše rezultate. Pohitritve na do osmih jedrih so prikazane na Dimacs testnih grafih in proteinskih produktnih grafih. Eksperimenti so pokazali, da je naš vzporedni algoritem hitrejši od preostalih dobro poznanih algoritmov za iskanje maksimalnih klik in bit-parallel algoritmov.


Vabljeni!