Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

petek, 5. junij 2009 Seminar MARA

V ponedeljek, 8.6.2009, bo ob 16. uri v mali predavalnici Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem, Glagoljaška 8, Koper predavanje v okviru skupnega SEMINARJA ZA MATEMATICNE IN RAČUNALNIŠKE ZNANOSTI Oddelka za matematiko in računalništvo UP FAMNIT, Oddelka za matematiko in računalništvo UP PINT, Oddelka za matematiko in računalništvo UP PEF ter Oddelkov za matematiko in teoretično računalništvo IMFM.

Dnevni red

16:00 -- 17:00

Predavatelj: Tina Nemarnik

Naslov: Succinct data structures


Povzetek:
Technological advancements gaze toward a paperless society in which many material restrictions apply. Tough, computation efficiency is accessible to an ordinary user; extensive computations are still limited in time and size. Therefore, succinct or briefly and clearly expressed data structures are exigent.
A succinct data structure presents a terse structure allowing basic operations on the underlying data type to be performed quickly. The goal is to produce data structures with usage of the information-theoretic minimum number of bits and to support the expected operation on the data type in optimal (constant) time.

Predavatelj: Staš Bevc

Naslov: Trajne podatkovne strukture


Povzetek:
Podatkovne strukture so po trajnosti lahko začasne (ang. ephemeral) ali trajne (ang. persistent). Iz vsebinskega vidika z vsako spremembo v podatkovni strukturi ustvarimo novo podatkovno strukturo (lahko bi rekli tudi novo različico). Pri trajnih podatkovnih strukturah se informacija o prejšnjih različicah na nek način ohranja.
Na seminarju bodo predstavljene nekatere splošne metode s katerimi je možno marsikatero začasno strukturo narediti trajno.


17:00 -- 18:00

Predavatelj: Alenka Močnik

Naslov: Hamiltonskost Cayleyevih (di)grafov abelskih grup - 2. del


Povzetek:
Predstavljen bo osrednji del magistrske naloge z naslovom Hamiltonskost Cayleyevih (di)grafov abelskih grup pod mentorstvom dr. Štefka Miklaviča.
Opisali bomo strukturo Cayleyevih grafov in digrafov abelskih grup ter v teh strukturah iskali hamiltonove cikle.

Vabljeni