Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

petek, 23. september 2011 Seminar MARA

V ponedeljek, 26. septembra 2011, bosta ob 16.00  uri v prostorih Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem, Glagoljaška 8, Koper predavanji v okviru skupnega SEMINARJA ZA MATEMATIČNE IN RAČUNALNIŠKE ZNANOSTI Oddelka za matematiko in Oddelka za Informacijske znanosti in tehnologije UP FAMNIT, Oddelka za matematiko in Oddelka za Informacijske znanosti in tehnologije UP PINT, Oddelka za matematiko in računalništvo UP PEF ter Oddelkov za matematiko in teoretično računalništvo IMFM.

RAČUNALNIŠKI SEMINAR

Prostor: FAMNIT-1-RU1 (zgornja računalnica)  ob 16:00

Predavatelj: Damir Deželjin



Naslov: Zajem podvodne žive slike - optimizacije za zajem čim boljše slike


Povzetek:
Predstavil bom projekt razvoja in postavitve podvodne digitalne kamere pri piranskem Rtu Madona. Podvodna kamera z optičnim kablom je bila razvita v okviru ISMO Interreg IIIA SLO-IT projekta (vodji dr. V. Malačič in dr. B. Čermelj), ki so ga izvajali do junija 2008 na Morski biološki postaji Piran (MBP), enoti Nacionalnega inštituta za biologijo (NIB).

 

 


Naslov: Geomagnetni observatorij Sinji vrh nad Ajdovščino - vzpostavitev računalniške infrastrukture


Povzetek:
Laboratorij za geomagnetizem in aeronomijo Visokošolskega središča Sežana pod Sinjim vrhom nad Ajdovščino postavlja prvi slovenski geomagnetni observatorij. Od začetka leta 2011 sem aktivno sodeloval pri projektu. Zadolžen sem bil za zasnovo in postavitev potrebne računalniške infrastrukture vključno s telemetrijo, zajemom odatkov in prikazom le-teh. Te aktivnosti bom tudi predstavil.

Vabljeni