Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

petek, 9. september 2011 Seminar MARA

V ponedeljek, 12. septembra 2011, bosta ob 16.00  uri v prostorih Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem, Glagoljaška 8, Koper predavanji v okviru skupnega SEMINARJA ZA MATEMATIČNE IN RAČUNALNIŠKE ZNANOSTI Oddelka za matematiko in Oddelka za Informacijske znanosti in tehnologije UP FAMNIT, Oddelka za matematiko in Oddelka za Informacijske znanosti in tehnologije UP PINT, Oddelka za matematiko in računalništvo UP PEF ter Oddelkov za matematiko in teoretično računalništvo IMFM.

RAČUNALNIŠKI SEMINAR

Prostor: FAMNIT-1-RU1 (zgornja računalnica)  ob 16:00


Predavatelj: Andrej Panjan

Naslov: Zajem in procesiranje fizioloških odzivov organizma – raziskava stabilizacije trupa

Povzetek:

Pri zajemu in procesiranju fizioloških odzivov organizma se srečamo z veliko problemi, ki jih moramo uspešno rešiti, da dobimo ponovljive in uporabne podatke. V ta namen se večinoma uporablja namenska programska oprema. V nekaterih primerih pa je potrebno razviti nove algoritme, da lahko uspešno rešimo zadani problem. Predavanje bo temeljilo na raziskavi stabilizacije trupa človekovega telesa in bo vsebovalo predstavitev celotne raziskave stabilizacije trupa, problemov s katerimi smo se srečali, uporabljene tehnologije, postopke predobdelave zajetih signalov, opis uporabljenih algoritmov za obdelavo signalov in dobljene rezultate


Predavatelj: Sašo Moškon

Naslov: Podatkovno rudarjenje kot tehnologija poslovne inteligence

Povzetek:

Podatkovno rudarjenje je relativno mlado, interdisciplinarno področje računalništva. Gre za proces iskanja vzorcev v velikih bazah podatkov s pomočjo metod statistike, umetne inteligence in upravljanja podatkovnih baz.Podatkovno rudarjenje postaja vse pomembnejše orodje modernega poslovnega sveta, saj omogoča, da iz nepreglednih količin podatkov izluščimo informacije pomembne za sprejemanje pravilnih poslovnih odločitev.
Na predstavitvi bom povedal kaj je podatkovno rudarjenje, kje se uporablja in kaj potrebujemo za uspešno vpeljavo podatkovnega rudarjenja v poslovanje ali storitve podjetje.
Predstavil bom tudi praktičen primer uporabe podatkovnega rudarjenja za optimizacijo poslovanja spletne trgovine.

 

Vabljeni!