Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

četrtek, 26. maj 2011 Seminar MARA

V ponedeljek, 30. maja 2011, bo ob 16.00  uri v prostorih Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem, Glagoljaška 8, Koper predavanje v okviru skupnega SEMINARJA ZA MATEMATIČNE IN RAČUNALNIŠKE ZNANOSTI Oddelka za matematiko in Oddelka za Informacijske znanosti in tehnologije UP FAMNIT, Oddelka za matematiko in Oddelka za Informacijske znanosti in tehnologije UP PINT, Oddelka za matematiko in računalništvo UP PEF ter Oddelkov za matematiko in teoretično računalništvo IMFM.

RAČUNALNIŠKI SEMINAR

Prostor: FAMNIT-1-RU1 (zgornja računalnica)  ob 16:00

Avtor: Staš Bevc

Naslov: Implementacija metode z adaptivno resolucijo za simulacijo molekulske dinamike tekočin

Povzetek:

Zaradi računske zahtevnosti simulacij molekulske dinamike na nivoju atomov, se za večje sisteme uporablja ti. grobo-zrnanje. Pri grobo-zrnanju se skupek atomov združi v večjo enoto, s čimer se zmanjša število prostostnih stopenj in posledično pohitri simulacijo. Slaba stran je, da se s tem zmanjša natančnost simulacije.
Na predavanju bo predstavljena implementacija metode za simulacijo molekulske dinamike z adaptivno resolucijo, ki za izbrana področja omogoča simuliranje na nivoju atomov, za ostala, manj zanimiva področja pa z grobo-zrnanjem. Posebnost metode je, da omogoča prost prehod delcev iz enega področja v drugega in pri tem ohranja fizikalne lastnosti opazovanega sistema

Vabljeni!