Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

petek, 24. september 2010 Seminar MARA

V ponedeljek, 27. septembra 2010, bo ob 16.00  uri v prostorih Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem, Glagoljaška 8, Koper predavanje v okviru skupnega SEMINARJA ZA MATEMATIČNE IN RAČUNALNIŠKE ZNANOSTI Oddelka za matematiko in računalništvo UP FAMNIT, Oddelka za matematiko in računalništvo UP PINT, Oddelka za matematiko in računalništvo UP PEF ter Oddelkov za matematiko in teoretično računalništvo IMFM.

16.00 - Računalniška učilnica

 

Predavatelj: Boštjan Tittl

Naslov: Primerjava razvoja spletne igrice v ActionScript-u in JavaScript-u


Povzetek:

Živimo v dobi, ko si sveta ne predstavljamo več brez interneta. Z naraščanjem števila njihovih uporabnikov, narašča tudi priljubljenost spletnih igric. Po navadi gre za preproste igrice napisane v Flash-u ali JavaScript-u, ki jih igramo neposredno v svojem brskalniku. Spletne igrice so postale priljubljene, saj se uporabniki med seboj lahko primerjajo preko lestvice točk oz. v nekaterih primerih tudi pomerijo.

Predstavljen bo primer razvoja spletne igrice Lunatix z vidika dveh sorodnih si tehnologij, in sicer ActionScript-a in JavaSript-a. Ob razvoju igrice v tehnologiji AcionScript, bo poleg predstavitve tehnologije podan tudi uvod v orodje Adobe Flash, pri razvoju igrice v tehnologiji JavaScript, pa bo poleg predstavitve tehnologije podan tudi uvod v HTML 5. Na koncu bodo predstavljene še razlike ter ocene obeh pristopov

 

Vabljeni!