Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

petek, 30. april 2010 Seminar MARA

V ponedeljek, 3. maja 2010, bosta ob 17.00 in 18.00 uri v prostorih Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem, Glagoljaška 8, Koper predavanje v okviru skupnega SEMINARJA ZA MATEMATIČNE IN RAČUNALNIŠKE ZNANOSTI Oddelka za matematiko in računalništvo UP FAMNIT, Oddelka za matematiko in računalništvo UP PINT, Oddelka za matematiko in računalništvo UP PEF ter Oddelkov za matematiko in teoretično računalništvo IMFM.

17.00 - predavalnica Pošta

Predavatelj: prof. dr. Jože Duhovnik, dekan FS UL

Naslov:
Razvojno-konstrukcijski proces

Povzetek
Razvoj izdelkov se ne razume več ločeno po posameznih fazah ampak kot celoviti proces novega izdelka z osvajanjem proizvodnje. Predstavitev VDI 2222 in zlate zanke s ključnimi elementi v posameznih fazah. Življenski cikel izdelka od ideje do odstranitve iz okolja. Tehnični informacijski sistemi za podporo proizvodnega procesa. Povezava proizvodnih podsistemov. Struktura podatkov o izdelku, ki se nadgrajujejo skozi celotno fazo procesa.



18.00 - mala predavalnica

Predavatelja: Natasa Černejšek in Janja Kosec

Naslov: Uvod v grupne kolobarje

Povzetek:

V študijskem letu 2009/10 bomo v okviru matematičnega dela Seminarja MARA obravnavali vsebino knjige C.P. Milies, S.K. Sehgal, An introduction to group rings, Kluwer Academic Publisher, 2002. Na tokratnem predavanju bomo obravnavli poglavji 2.8 Rings od Algebraic Integers in 2.9 Orders.

Vabljeni!