Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

četrtek, 11. februar 2010 Seminar MARA

V ponedeljek, 15.2.2010, bo ob 16.00 uri v predavalnici Pošta (računalništvo) Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem, Glagoljaška 8, Koper predavanje v okviru skupnega SEMINARJA ZA MATEMATIČNE IN RAČUNALNIŠKE ZNANOSTI Oddelka za matematiko in računalništvo UP FAMNIT, Oddelka za matematiko in računalništvo UP PINT, Oddelka za matematiko in računalništvo UP PEF ter Oddelkov za matematiko in teoretično računalništvo IMFM.

Predavalnica Pošta ob 16.00

Predavatelj: Cene Bavec

Naslov: Raziskovanje kreativnosti in inovativnosti v organizacijah


Povzetek:
Računalništvo je izjemno hitro razvijajoča se veda, ki zahteva od strokovnjakov na teoretični kot aplikativni ravni zelo visoko stopnjo kreativnosti in inovativnosti. Zato je razumevanje vzrokov in okoliščin, ki spodbujajo ali zavirajo inovativnost, eden od pogojev za njihovo uspešno delo.

Predstavitev je razdeljena v tri dele. V prvem delu bodo predstavljene nekatere raziskovalne metodologije (West, Ekvall), s katerimi se ugotavlja kreativnost in inovativnost timov in organizacij na vseh ravneh, vključno z nacionalno ravnijo. V osrednjem delu bodo prikazani rezultati konkretne raziskave o kreativni klimi v državah članicah Evropske unije. Iz teh rezultatov je razvidno, zakaj so določena okolja bolj kreativna (npr. skandinavske države) od drugih (npr. vzhodnoevropske države). Rezultati so pomembni tudi zato, ker jih lahko preslikamo na raven posamezne organizacije ali podjetja. Zanimiva je tudi sama metodologija raziskovanja. Predstavitev bomo končali s kratkim razmislekom o morebitni posebnostih spodbujanja kreativnosti in inovativnosti v skupinah računalniških strokovnjakov.

Vabljeni!