Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

četrtek, 12. november 2009 Seminar MARA

V ponedeljek, 16.11.2009, bo ob 16. uri v mali predavalnici (matematika) Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem, Glagoljaška 8, Koper predavanji v okviru skupnega SEMINARJA ZA MATEMATIČNE IN RAČUNALNIŠKE ZNANOSTI Oddelka za matematiko in računalništvo UP FAMNIT, Oddelka za matematiko in računalništvo UP PINT, Oddelka za matematiko in računalništvo UP PEF ter Oddelkov za matematiko in teoretično računalništvo IMFM.

Mala predavalnica

Predavatelj: Robert Jaycay (Indiana State University, USA)

Title: APPLICATIONS OF SKEW-MORPHISMS IN TOPOLOGICAL GRAPH THEORY

Abstract:
The concept of a skew-morphism is a generalization of the groupautomorphism that arose in connection with regular embeddings of Cayleygraphs. We survey results based on the use of this concept intopological graph theory, outline some future projects, and investigateits potential for other areas of discrete mathematic.

 

Študenti podiplomskega in doktorskega študija računalništva in informatike

so v okviru ponedeljkovega računalniškega seminarja vabljeni na Kolokvij UP, kjer bo v ponedeljek 16.11.09 ob 17h imel prof. dr. Tomaž Pisanski predavanje z naslovom "Variacije na temo upodobitve grafov". Povzetek predavanja
se nahaja na naslovu: http://www.famnit.upr.si/sl/novice/predavanje-prof-toma/ .

Vabljeni!