Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

petek, 11. september 2009 Seminar MARA

V ponedeljek, 14.9.2009, bo ob 16. uri v veliki predavalnici Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem, Glagoljaška 8, Koper predavanje v okviru skupnega SEMINARJA ZA MATEMATICNE IN RAČUNALNIŠKE ZNANOSTI Oddelka za matematiko in računalništvo UP FAMNIT, Oddelka za matematiko in računalništvo UP PINT, Oddelka za matematiko in računalništvo UP PEF ter Oddelkov za matematiko in teoretično računalništvo IMFM.

Dnevni red:

16:00 - 17:00

Predavatelj: Jakob Bartolj
 
Naslov: Ocenjevanje avtomobilov glede na koncept zgradbe s pomočjo podatkovnega rudarjenja po izbranih opisnih lastnostih

Povzetek:
Na predavanju bo prikazan primer podatkovnega rudarjenja na že izbranih podatkih -  problem ocenjevanja avtomobilov (pri nakupu) glede na njihov koncept zgradbe.
Vsak avtomobil (njegova zgradba) je opisan z šestimi atributi. S pomočjo podatkovnega rudarjenja želimo poiskati model, s katerim bomo lahko iz opisnih atributov avtomobila ugotovili ali je sprejemljiv za nakup.
Pri iskanju najboljšega modela so uporabljeni naslednji algoritmi: ZeroR, OneR, PART, naivni Bayes in odločitveno drevo J48.

Vabljeni!