Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

sreda, 4. januar 2012 Seja Akademskega zbora UP FAMNIT: ponedeljek, 9.1.2012 ob 14:00

V ponedeljek, 9. januarja 2012 ob 14. uri bo seja Akademskega zbora UP FAMNIT, na kateri bodo izvedene volitve za nadomestnega člana  predstavnika UP FAMNIT v Senat UP.

Dosedanji član – predstavnik UP FAMNIT – prof. dr. Dragan Marušič je z imenovanjem za rektorja UP postal član Senata UP po položaju (35. člen Statuta UP) tako ima UP FAMNIT od izvolitve novega rektorja UP v Senatu UP le dva člana.

Volilna komisija za izvedbo volitev nadomestnega člana v Senat UP se je sestala v torek, 20.12.2011 in pregledala prispele predloge. Štirje oddelki fakultete (Oddelek za informacijske znanosti in tehnologije, Oddelek za matematiko, Oddelek za aplikativno naravoslovje in Oddelek za psihologijo) so za kandidata za nadomestnega člana UP FAMNIT v Senatu UP predlagali doc. dr. Janeza Žiberta, predstojnika Oddelka za informacijske znanosti in tehnologije.

Volilna komisija je ugotovila, da dr. Žibert izpolnjuje pogoje za izvolitev v Senat UP (6. člen Pravilnika o volitvah organov UP), predlagani kandidat pa je podal soglasje h kandidaturi.

Volitve za predlaganega kandidata bodo izvedene na dan seje Akademskega zbora UP FAMNIT, v skladu z določili Pravilnika o volitvah organov UP.