Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

torek, 9. november 2021 Še en uspeh za (letos spet v živo izvedeno) HCI-IS konferenco

HCI-IS (Human-computer interaction in information society) je konferenca, ki jo organizira slovenska HCI skupnost, njen namen pa je združiti raziskovalce, praktike in študente s področja ter ponuditi priložnost za izmenjavo izkušenj in rezultatov raziskav ter navezati stike za prihodnje sodelovanje.

Letošnji HCI-IS konferenci, ki je bila že šesta po vrsti, lahko znova pripišemo velik uspeh.

Po lanski izvedbi, ki je zaradi ukrepov za zajezitev širjenja epidemije potekala preko spleta, smo letos z velikim zadovoljstvom v prostorih UP Famnit gostili kar 27 udeležencev konference.

    

Letošnji dogodek je gostil tudi dve vabljeni predavanji, ki sta ju izvedla prof. dr. Gregor Geršak (UNI LJ, Fakulteta za elektrotehniko) in izr. prof. Peter Knees (TU Wien).

Peter Knees je izredni profesor na TU Wien v Avstriji. Je aktiven član raziskovalne skupnosti Music Information Retrieval, ki sega na sorodna področja pridobivanja multimedijskih in besedilnih informacij, sistemov priporočil in digitalne umetnosti. Njegove raziskovalne dejavnosti se osredotočajo na glasbene iskalnike in vmesnike ter sisteme za priporočila glasbe, v zadnjem času pa na pametn(ejš)a orodja za ustvarjanje glasbe. Je soavtor knjige »Music Simility and Retrieval: An Introduction« in sodelavec pobude Digital Humanizem.

Gregor Geršak je diplomiral na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani, njegov raziskovalni interes pa zajema teorijo meritev, natančno merjenje gostote magnetnega pretoka ter tlaka in termometrije. Poudarek njegovih raziskav je na meroslovju biomedicinske instrumentacije s poudarkom na napravah za neinvazivno merjenje krvnega tlaka in psihofizioloških meritvah.

Z veseljem pričakujemo naslednjo izvedbo HCI-IS konference, ki bo glede na izjemno hitre spremembe v svetu digitalizacije, zagotovo spet prinesla veliko novega.