Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

četrtek, 10. oktober 2013 Vabljeni na ogled razstave »Od atoma do ekosistemov«

V pritličju stavbe na Kettejevi 1 so sodelavci Oddelka za biodiverziteto UP FAMNIT pripravili manjšo razstavo, ki so jo naslovili Od atoma do ekosistemov.

Razstava povzema vsebine, ki jih študenti obravnavajo v okviru študijskih programov naravoslovja. V štirih vitrinah so nazorno razstavljeni predmeti, ki prikazujejo vsebine iz kemije, botanike, zoologije in varstva narave. Predstavljen je del botanične in zoološke zbirke, ki ima tako pedagoško kot tudi raziskovalno vrednost. Poleg predstavitve najbolj problematičnih invazivnih rastlinskih vrst si lahko v botanični vitrini obiskovalci ogledajo material, ki ga študenti spoznavajo pri predmetih Splošna botanika in Sistematska botanika, ter rastlinski material, na katerem raziskovalno delajo sodelavci Oddelka za biodiverziteto. V zoološki vitrini je predstavljen del entomološke zbirke in material, ki ga študenti spoznavajo pri predmetu Sistematska zoologija. V samostojni vitrini so razstavljeni modeli, ki predstavljajo mikroskopsko sestavo organizmov, torej strukture od molekule do celice. Četrta vitrina pa nazorno predstavlja največje aktualne  grožnje biodiverziteti.

Oprema je bila kupljena v okviru projekta BioDiNet – mreža za varovanje biotske raznovrstnosti in kulturne krajine, ki je sofinanciran v okviru Programa čezmejnega sodelovanja Slovenija-Italija 2007-2013 iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj in nacionalnih sredstev.

.
.
.
.