Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

sreda, 16. oktober 2019 Prvi koraki večkulturnega in večjezičnega projekta LanGuide

8. in 9. oktobra smo na UP FAMNIT gostili uvodni sestanek projekta Erasmus+ LanGuide, na katerem so se zbrali partnerji iz Slovenije, Romunije, Španije, s Hrvaške in Švedske. Razpravljali so o prvih korakih tega večkulturnega in večjezičnega projekta, ki bo potekal do leta 2022.

Na dvodnevnem srečanju so partnerji vzpostavili novo sodelovanje, zasnovali časovni potek del, razvijali skupno metodologijo in načrtovali naslednji srečanji, ki bosta aprila v romunskem Brašovu in septembra v Zadru. Obiskali so tudi našo univerzo in nekatere fakultete, v okviru kulturnih in družabnih aktivnosti pa so spoznali še Koper in Piran.

Več o projektu "Language guidance tool for improving language knowledge – LanGuide"

Pri triletnem projektu »Language guidance tool for improving language knowledge – LanGuide«, katerega vodja je izr. prof. dr. Mojca Kompara Lukančič, bodo sodelovale univerze iz različnih jezikovnih in geografskih delov Evrope, ki so specializirane za pridobivanje jezikovnega znanja in razvoj programske opreme. 
Razvita metodologija bo uporabljena pri pripravi jezikovnih virov za izbrana polja LSP za angleščino. Razviti viri, ki bodo zajemali tri stopnje zahtevnosti, bodo nato vključeni v programsko opremo za jezikovno vodenje in mobilno aplikacijo. V zadnjem delu projekta bodo dodana tudi izbrana polja LSP za jezike projektnih partnerjev.

Z namenom promoviranja mobilnosti in medkulturnega razumevanja predstavlja pridobivanje jezikovnega znanja in večjezičnosti pomemben element jezikovne politike EU. Projekt LanGuide je tako v okviru te politike osredotočen na mednarodno izobraževanje, izboljšanje digitalnega učenja ter oblikovanje prilagodljivih učnih poti glede na potrebe in cilje uporabnika.