Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

petek, 29. september 2017 Prvi diplomant magistrskega študijskega programa 2. stopnje Matematika s finančnim inženiringom

V petek, 29. septembra 2017, je Žiga Velkavrh zaključil magistrski študij Matematika s finančnim inženiringom z magistrsko nalogo »Vedenjska teorija iger in strateško odločanje študentov v Sloveniji«, pod mentorstvom izr. prof. dr. Aljaža Uleta.

Žiga Velkavrh je prvi diplomant magistrskega študijskega programa 2. stopnje Matematika s finančnim inženiringom, ki se je na UP FAMNIT pričel izvajati v študijskem letu 2013/14. Z zaključkom študija je pridobil strokovni naslov magister finančne matematike.

V svojem magistrskem delu je potrdil hipotezo, ki pravi, da vedenjska teorija iger daje boljše napovedi kot klasična teorija iger. »Pretekli poskusi so pokazali, da se ljudje v strateških situacijah obnašamo drugače kot predvideva klasična teorija iger. Vedenje ljudi bolje pojasnjuje vedenjska teorija iger, ki je osrednja tema magistrskega dela.« je zapisano v izvleku dela. To je tudi sam ugotovil s poskusi, ki jih je izvedel s študenti slovenskih fakultet.

Iskrene čestitke in veliko uspeha na nadaljnji raziskovalni poti!


(Na fotografiji: izr. prof. Aljaž Ule in nov diplomant Žiga Velkavrh)