Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

sreda, 14. februar 2018 Projekt DA.RE.: ustvarjamo strokovnjake, ki jih potrebuje trg

V sredo, 14. in četrtek, 15. februarja, na UP FAMNIT gostimo partnerje mednarodnega projekta DA.RE., katerega cilj je izobraziti strokovnjake, ki jih potrebuje trg dela.
Predstavniki podjetij in izobraževalnih ustanov iz Italije, Srbije, Portugalske, Združenega kraljestva in Slovenije (zastopnika sta Univerza na Primorskem in podjetje Abelium d.o.o.) so se v Kopru zbrali z namenom, da v sklopu projekta DA.RE = Data Science Pathways to re-imagine education pripravijo pilotni izobraževalni program Data Scientist.

Seveda je bilo potrebno najprej opredeliti znanja, ki jih trenutno zahteva trg – to je strojno učenje, statistično modeliranje in podatkovno upravljanje ter rudarjenje. Te je v zadnjem letu določila delovna skupina, katere člani so predstavniki podjetij, ki se ukvarjajo z raziskovanjem, razvojem in inovacijami na področju računalništva, ter izobraževalnih ustanov, ki premorejo pedagoške sodelavce za oblikovanje novih študijskih vsebin.

Na dvodnevnem srečanju bo skupina strokovnjakov in znanstvenikov nadaljevala z drugo fazo del, se pravi z načrtovanjem vsebin izobraževalnega programa, ki bo namenjen 450 študentom iz petih držav in bo obsegal 150 ur, udeleženci pilotnega programa pa bodo ob uspešnem zaključku pridobili 21 kreditnih točk.

Projekt DA.RE. je so-financiran v okviru programa ERASMUS+, Ključna akcija 2 Strateška partnerstva. Več si lahko preberete na spletni strani dare-project.eu.

Na fotografijah: udeležence dvodnevnega srečanja je sprejel izr. prof. dr. Boris Kavur, prorektor za internacionalizacijo UP.