Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

petek, 16. november 2018 Priprava na 8ECM: predsednik RS Borut Pahor častni pokrovitelj kongresa!

 

 

 

 

 

Priprava na 8ECM: predsednik RS Borut Pahor častni pokrovitelj kongresa!

 

Z velikim veseljem sporočamo, da 8. Evropski matematični kongres poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja!

8. Evropski kongres matematike (8ECM) je pomemben mejnik in odlična priložnost za prepoznavnost slovenske matematike in matematike v regiji. Slovenski matematiki objavijo v mednarodnih revijah približno 300 prispevkov letno, njihovo delo na raziskovalnem področju pa je imelo vedno močne vezi z mednarodno skupnostjo.


Tako kot je pomembno negovati in razvijati sodelovanje zunaj državnih meja, pa je ključno imeti trdno znanstveno podporo tudi v slovenskem okolju. Naš namen je, da 8ECM v slovenskem prostoru pusti viden pečat pri spodbujanju učenja matematike kot interdisciplinarne vede, zlasti med mlajšimi generacijami. Pokazati in dokazati jim moramo, da imajo podporo in obilo možnosti za raziskovanje na vseh področjih znanosti.


***
Univerza na Primorskem bo julija 2020 v Portorožu gostila 8. Evropski kongres matematike - 8ECM. Poleg svetovnega je evropski kongres matematike drugi največji dogodek na področju matematike na svetu. Organiziran je vsaka 4 leta, na njem pa sodeluje več kot 1.500 matematikov. 


Vabljeni k spremljanju spletne strani www.8ecm.si, kjer bomo objavljali tekoče novice s priprav na 8ECM!