Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

petek, 22. marec 2019 Pridobili sponzorska sredstva za 8. kongres matematike 2020!

      

Slovensko zavarovalniško združenje, GIZ bo spoznor 8ECM

Z velikim zadovoljstvom sporočamo, da je bila danes, v petek, 22. 3. 2019, podpisana sponzorska pogodba med Slovenskim zavarovalnim združenjem, GIZ in UP Fakulteto za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije. Slovensko zavarovalno združenje je tako postal glavi sponzor 8ECM, ki ga bo med 5. in 11. julijem 2020 v Portorožu gostila Univerza na Primorskem s soorganizatorji.

Slovensko zavarovalno združenje se bo na kongresu predstavilo na kariernem dnevu, kjer bodo imeli priložnost dostopati do najboljših mednarodnih kadrov s področja aktuarstva in finančne matematike. Teh nikakor ne bo primanjkovalo, saj naslednje leto v Portorožu pričakujemo do 2.000 znanstvenikov, raziskovalcev in študentov s področja matematike.

 
(Foto: Mag. Maja Krumberger, direktorica Slovenskega zavarovalnega združenja in prof. dr. Klavdija Kutnar, dekanja UP FAMINIT)

Na kongresu bomo gostili velika imena v matematiki, med drugim sta prisotnost potrdila Fieldsov nagrajenec Sir Vaughan Jones ter Jean-Pierre Bourguignon, predsednik ERC – European Research Councila.

Evropski kongresi matematike potekajo vsake štiri leta in do sedaj so jih gostile Evropske prestolnice, kot so Pariz, Budimpešta, Barcelona, Stockholm, Amsterdam, Krakov in Berlin. Zato je to nedvomno velika čast in priložnost, tako za slovensko matematiko, kot Univerzo na Primorskem ter vse sodelujoče institucije, da bo naslednji kongres potekal v Sloveniji.

Pomembnost tega dogodka je s svojim častnim pokroviteljstvom prepoznal tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

Veselimo se sodelovanja s Slovenskim zavarovalnim združenjem in se jim hkrati zahvaljujemo za sponzorsko podporo pri 8. Evropskem kongresu matematike!


(Foto: prof. dr. Dragan Marušič, rektor UP, mag. Maja Krumberger, direktorica Slovenskega zavarovalnega združenja, prof. dr. Klavdija Kutnar, dekanja UP FAMNIT, prof. dr. Tomaž Pisanski, predsednik organizacijskega odbora 8ECM)