Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

torek, 11. julij 2023 UP FAMNIT pri soorganizaciji prve Evropske poletne šole umetne inteligence ESSAI & ACAI

Še malo, ko se bodo na Fakulteti za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani zbrali vrhunski raziskovalci iz številnih svetovno priznanih univerz in razpravljali o aktualnih temah s področja umetne inteligence. 

Pri odmevnem dogodku skupaj z Univerzo v Ljubljani, institutom “Jožef Stefan” sodeluje tudi Univerza na Primorskem, Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije UP FAMNIT, ki hkrati prispeva k bogati zasedbi strokovnjakov, ki med drugim prihajajo iz univerz Stanford, Yale, Washington, Oxford, Cambridge, KU Leuven, TU Darmstadt, rimske Sapienze, francoskega CNRS in tudi iz podjetij, kot so Google Deep Mind, Microsoft in VMware Research.

    
                                  Vir: Univerza v Ljubljani, Fakulteta za računalništvo in informatiko 

Prvo poletno šolo UI bo z uvodnim nagovorom otvorila Nataša Pirc Musar, predsednica Republike Slovenije, ki bo pozdravila vse udeležence. 

V pet-dnevnem aktivnem dogajanju bo sledilo 34 različnih tečajev v sedmih paralelnih sekcijah s tremi različnimi nivoji zahtevnosti (od uvodnih do naprednih). Tečaji pa bodo poleg tega pokrivali zelo raznolika področja umetne inteligence. 

Vse entuziaste, ki se zanimate za aktualna mnenja s področja umetne inteligence, izmenjavi znanj in pogledov, vabimo, da se pridružite poletni šoli, ki bo potekala med 24. in 28. julijem 2023 v prostorih Fakultete za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani.


Odprte prijave za udeležbo preko spleta: https://essai.si/registrations/  

    

Več o poletni šoli najdete na essai.si.

Evropska poletna šola umetne inteligence (ESSAI) je nova in prva poletna šola, ki poteka pod okriljem Evropskega združenja za umetno inteligenco (EurAI). Njen primarni cilj je postati osrednji prostor za študente in mlade raziskovalce na področju umetne inteligence, ta bo namreč služila predvsem aktualnim razpravam in izmenjavi znanj. Oblika pa je podobna Evropski poletni šoli logike, jezika in informacij (ESSLLI), ki poteka od leta 1989.