Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

ponedeljek, 15. april 2019 Prenos znanja - projekt PKP Učinkovitost preventivnih aktivnosti pri osebah s kognitivnim upadom in demenco

V okviru aktivnosti projekta PKP Učinkovitost preventivnih aktivnosti pri osebah s kognitivnim upadom in demenco vabimo vse študente in zaposlene na predstavitev razvoja preventivnih aktivnosti, ki krepijo kognitivne, zaznavne in motorične zmožnosti pri starejših in osebah s kognitivnim upadom in demenco, ki bo v četrtek, 18. aprila 2019, ob 15. uri v predavalnici FAMNIT-VP2.

Za demenco velja, da je ne moremo preprečiti, lahko pa s preventivnimi aktivnostmi ohranjamo in krepimo obstoječe zmožnosti in vplivamo na kvaliteto življenja starejših in oseb z demenco.

Blagovna znamka Silway bo v prvem delu srečanja predstavila namizne igre za osebe z demenco na katere se odzovejo, ker so prilagojene upadu njihovih sposobnosti. Gre za enostavne igre, ki aktivirajo dolgoročne spomine in spodbudijo komunikacijo, ter so namenjene domači ali institucionalni rabi.
Namizne igre so bile razvite z namenom bolj smiselne zapolnitve veliko prostega časa, ki ga imajo osebe z demenco, saj so zaradi specifik bolezni postopoma zelo omejene ali onemogočene pri mnogoterih aktivnostih. Obstoječe namizne igre zaradi prezahtevnosti in neprilagojenosti zanje niso primerne.

V drugem delu bo predavanje namenjeno tematiki podjetništva in  prodiranju inovacijskih produktov na domač in tuji trg ter preverjanje učinkovitosti produkta oz. storitve podjetja.

Predavateljici:

  • Samira Lah, magistrica psihologije in univ. dipl. ped. in soc. kultur,  z večletnimi izkušnjami na področju svetovanja in izobraževanja učencev s posebnimi vzgojno izobraževalnimi potrebami, pridobljenim znanjem s področja nevrolingvističnega programiranja, realitetne terapije, specialne in socialno pedagoške dokvalifikacije ter  montessori in waldorfske pedagogike.
  • Damjana Pangerčič, magistrica poslovnih ved, članica študentske sekcije Društva za marketing Slovenije, vodja povezovanj z društvi, članica ekipe na treh marketinških konferencah fANfARA, Društva za marketing Slovenije, Društva slovensko–avstrijskega prijateljstva: članica upravnega odbora in blagajničarka; soorganizatorka kulturnih dogodkov.

Prijavite se lahko na tej povezavi.

Vljudno vabljeni!