Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

nedelja, 18. marec 2018 Prejemniki nagrad Univerze na Primorskem tudi naš študent in sodelavca UP FAMNIT in UP IAM

V četrtek, 15. marca 2018, se je s 15. slovesno akademijo zaključil letošnji Teden Univerze na Primorskem, ki ga je kot vsako leto oblikovala tudi naša fakulteta. V protokolarno-prireditveni dvorani sv. Frančiška Asiškega v Kopru je rektor prof. dr. Dragan Marušič podelil 17 priznanj in nagrad profesorjem, študentom in zaposlenim Univerze na Primorskem. Najvišji naziv je letos pripadel dvema novima častnima doktoricama: izjemni znanstvenici s področja matematike prof. dr. Cheryl E. Praeger, ki tesno sodeluje z UP FAMNIT, in slovenski akademski slikarki Metki Krašovec.

Med prejemniki priznanj in nagrad so letos tudi:

  • prof. dr. Enes Pasalic, profesor in raziskovalec na UP FAMNIT in UP IAM, ki je prejel nagrado za znanstveno odličnost za leto 2017 za področje naravoslovja in tehnike,
  • Luka Pavlović, študent 2. letnika magistrskega študijskega programa Matematične znanosti, je prejel nagrado UP za študente za nadpovprečne dosežke na področju obštudijskih dejavnosti in prispevek k prepoznavnosti Univerze na Primorskem na mednarodni in nacionalni ravni,
  • posebno zahvalo, ki jo univerza podeljuje strokovnim sodelavcem za uspešno delo in izjemne dosežke v peteklem letu, pa je prejela Nataša Škorja Djikanović, vodja skupne Finančno-računovodske službe UP FAMNIT in UP IAM.

Vsem prejemnikom priznanj in nagrad iskreno čestitamo in se jim zahvaljujemo za dragoceno delo, ki ga opravljajo za našo fakulteto in univerzo, obenem pa jim želimo veliko uspehov na njihovi nadaljnji poti!

Daljše poročilo o 15. slavnostni akademiji ter fotoutrinke si lahko ogledate tukaj.