Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

torek, 13. oktober 2009 Predavanje iz teorije iger: matematika strateškega odločanja

V petek, 16. oktobra ob 18. uri bo na UP FAMNIT (Velika predavalnica) dr. Aljaž Ule predaval na temo teorije iger, mladega področja matematike, ki opisuje in analizira odločanje v okoljih, kjer odločitve sprejema več posameznikov hkrati. Odločanje v takšnih "strateških okoljih" ni preprosto, saj mora vsak posameznik predvideti, kako se bodo odločali njegovi nasprotniki. Kljub tej kompleksnosti pa je mogoče z enostavnimi matematičnimi postopki določiti odločanje vseh udeležencev.

Dr. Aljaž Ule je po študiju uporabne matematike na Univerzi v Ljubljani študij nadaljeval na Nizozemskem, kjer je leta 2005 doktoriral na Fakulteti za ekonomijo in ekonometrijo Univerze v Amsterdamu; tam je sedaj zaposlen kot docent in raziskovalec. Od leta 2007 sodeluje z UP FAMNIT, kjer predava teorijo iger in mikroekonomijo.

Predavanje spada v okvir cikla  Izleti v matematično vesolje, s katerim Famnit razvija kulturo poljudnoznanstvene komunikacije med dijaki, učitelji, intelektualci in splošno javnostjo na Obali.  

Predavanja bodo potekala enkrat na mesec ob petkih in so zaradi velikega zanimanja iz Centra eksperimentov v Kopru prestavljena na UP FAMNIT.

Več o ciklu.