Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

četrtek, 5. april 2018 Predavanje dr. Nikice Šprema (Univerza v Zagrebu) o ekološki, socialni in gospodarski funkciji divjadi ter njenega življenjskega prostora

Oddelek za biodiverziteto UP FAMNIT vabi na

predavanje izr. prof. dr. Nikice Šprema
s Fakultete za agronomijo Univerze v Zagrebu,
ki bo v četrtek 12. 4. 2018, ob 13.00,
v Veliki predavalnici UP FAMNIT.

 

Na predavanju bodo predstavljene ekološke, socialne in gospodarske funkcije divjadi in njenega življenjskega prostora. Predavatelj se bo posebej usmeril v načrtovanje, ohranjanje, trajnostno gospodarjenje in spremljanje stanja divjadi v evropskem prostoru. Seznanil nas bo z izzivi, ki jih predstavljajo invazivne vrste, bolezni, škode, fragmentacije in izguba habitata za upravljanje in varstvo divjadi.
Predavanje bo v angleškem jeziku.

O predavatelju:
Raziskovalno delo izr. prof. dr. Nikice Šprema vključuje tematike s področja lovstva, divjadi in zaščite narave. Znanstveno se je usposabljal na številnih mednarodnih univerzah na Madžarskem (HAKI Institute, University of Kaposvar), Švedskem (University of Göteborg), v Italiji (University of Sassari), Španiji (Instituto de Investigaciones Marinas de Vigo), na Novi Zelandiji (Massey University) in v ZDA (Montana State University). Trenutno na matični fakulteti sodeluje pri predmetih Biologija in ekologija divjadi (mag.), Lov (mag.), Lovstvo (dod. in mag), Lovsko gospodarstvo (mag.) in Raziskovalne metode v lovstvu (dr.).

 

Srečanje bo potekalo pod okriljem mednarodnega projekta STARBIOS2 - Enhancing Responsible Biosciences, ki ga financira Evropska komisija iz okvirnega programa Evropske Unije za raziskave in inovacije Obzorje 2020.