Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

torek, 21. november 2017 Dr. Klen Čopič Pucihar in Leo Gombač uspešna na natečaju Podjetna Primorska!

V ponedeljek, 20. novembra, se je s tradicionalno slavnostno razglasitvijo zmagovalcev zaključil letošnji natečaj za najboljšo poslovno idejo Primorske »Podjetna Primorska 2017«, ki ga v sodelovanju s partnerji že enajsto leto organizira UIP Univerzitetni razvojni center in inkubator Primorske.

Na letošnji natečaj se je prijavilo 41 podjetniških skupin, in sicer v treh kategorijah: Optimist, Navigator in Rektorjeva nagrada Univerze na Primorskem. Ti so imeli kasneje možnost usvojiti in poglobiti svoje znanje na različnih področjih: na podjetniških delavnicah med aprilom in junijem so krepili znanje na področju poslovnih modelov in sistemih za poslovno načrtovanje, s kariernim svetovanjem pa so utrdili svoje podjetniške ekipe.

Na podlagi ocen strokovne komisije je nato 16 finalistov nadaljevalo svojo podjetniško pot in izobraževanje v okviru natečaja. V kategoriji Rektorjeva nagrada je na koncu najbolj prepričal projekt Pan Map, ki preko aplikacije na telefonu in slike zemljevida ponudi številne dodatne vsebine obiskanih krajev. Projekt je ekipno delo doc. dr. Klena Čopiča Puciharja (visokošolskega učitelja na UP FAMNIT), Bojana in Petra Simončiča ter magistrskega študenta Računalništva in informatike na UP FAMNIT Lea Gombača.

Vsem iskreno čestitamo za večmesečni trud originalne podjetniške ideje!

Več o ostalih nagradah in projektih lahko preberete na portalu UP BUDI.


(Na fotografiji Zdravka Primožiča/FPA: Zmagovalci natečaja Karmen Koren, David Kodarin ter Peter Simončič in Leo Gombač - UP FAMNIT)