Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

sreda, 2. marec 2016 Ponedeljkov SEMINAR računalništva in informatike

V ponedeljek, 7. marca 2016, bo ob 16.00 uri v prostorih Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem, Glagoljaška 8, Koper predavanje v okviru PONEDELJKOVEGA SEMINARJA RAČUNALNIŠTVA IN INFORMATIKE Oddelkov za Informacijske znanosti in tehnologije UP FAMNIT in UP IAM.

PROSTOR: FAMNIT-1-MP2 ob 16:00

PREDAVATELJ: Peter Rogelj

NASLOV: Interaktivne prodajne police

POVZETEK:
Potrošniki na prodajnem mestu pogosto potrebujemo dodatne informacije o ponujenih produktih in storitvah. Običajno te informacije dobimo od trgovcev, pogosto pa za informiranje poskrbijo še proizvajalci/ponudniki v obliki dodatnih marketinških gradiv, posterjev, izveskov, stopperjev in podobno. Učinkovitost le-teh ni optimalna, saj se običajno ne osredotočajo na posamezen izdelek/produkt, ampak zajemajo cele blagovne skupine, serije ali tipične akcijske produkte. Tako po eni strani vsebujejo več informacij, kot jih potrošniki potrebujejo, hkrati pa ne nagovarjajo specifičnih zanimanj uporabnika. Ideje za rešitev tega problema se porajajo že vsaj desetletje in vključujejo dodatne informacijske zaslone, naprave za podajanje informacij o produktih na osnovi njihove črtne kode, opremljenost produktov s QR kodami za možnost mobilnega dostopa do dodatnih informacij o produktu in podobno. Mnoga podjetja gradijo svoje lastne vizije razvoja prodajnih postavitev, splošni trend pa je uporaba napredne tehnologije ter informiranje preko informacijskih zaslonov in zaslonov na dotik.
Na predavanju bo predstavljena rešitev, ki smo jo razvijali v okviru projekta Po kreativni poti do praktičnega znanja z naslovom Interaktivno informacijsko mesto. Naši vodili sta bili enostavnost uporabe, tako da od potrošnika ne zahtevamo nikakršnih dodatnih aktivnosti, in cenovna dostopnost. Prototip v obliki regala temelji na zaznavanju interesa uporabnika na osnovi njegovega gibanja in poseganja po produktih na regalu.

Vabljeni!