Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

sreda, 22. junij 2016 Ponedeljkov SEMINAR računalništva in informatike

V ponedeljek, 27. junija 2016, bo ob 16.00 uri v prostorih Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem, Glagoljaška 8, Koper predavanje v okviru PONEDELJKOVEGA SEMINARJA RAČUNALNIŠTVA IN INFORMATIKE Oddelkov za Informacijske znanosti in tehnologije UP FAMNIT in UP IAM.

PROSTOR: FAMNIT-1-MP2 ob 16:00

PREDAVATELJ: Marko Novak

NASLOV: Sledenje pogledu

POVZETEK: Sledenje pogledu je zelo obetavna tehnologija. Na tem področju smo v zadnjih letih doživeli velik napredek. Vseeno pa je še veliko prostora za izboljšave in potrebno je najti rešitve za veliko izzivov, ki bi sistemom, ki temeljijo na sledenju pogledu, omogočilo, da bi bili na voljo širši javnosti. Predstavljen bo pregled področja sledenja pogledu, z namenom, da pridobimo osnovno znanje o področjih detekcije glave in oči ter ocene točke in smeri pogleda.

PREDAVATELJ: Leon Tavčar

NASLOV:  Merjenje sile udarcev borilnih veščin

POVZETEK: Borilne veščine so skupek: fizičnih, mentalnih in spiritualnih praks, z namenom učinkovitega bojevanja. Veliko časa se jih uporablja tudi v profesionalnih športih in kot rekreacija za vse več ljudi. Tako kot pri vseh ostalih športih so bile razvite tehnologije in naprave, ki nam pomagajo izmeriti in oceniti napredke, ki smo jih dosegli pri vadbi. V tem delu podajamo pregled le teh. Izvedbe naprav se razlikujejo predvsem po številu in tipu senzorjev s katerimi merimo in analiziramo udarce. Različni tipi senzorjev nam dajejo različne vrste rezultatov. Senzor pospeška na primer nam pove kakšen pospešek je dosegla roka ali noga pri udarcu, ali kakšen pospešek je doseglo telo pri udarcu. Senzorji obremenitve nam povedo s kakšno silo je bilo udarjeno telo. Vrsta senzorja, ki je uporabljena pri izdelavi je odvisna od namena uporabe, kje bo senzor montiran in velikosti naprave. Vse naprave zahtevajo kalibracijo, način je odvisen od tipa uporabljenega senzorja.

Vabljeni