Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

četrtek, 26. maj 2016 Ponedeljkov SEMINAR računalništva in informatike

V ponedeljek, 30. maja 2016, bo ob 16.00 uri v prostorih Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem, Glagoljaška 8, Koper predavanje v okviru PONEDELJKOVEGA SEMINARJA RAČUNALNIŠTVA IN INFORMATIKE Oddelkov za Informacijske znanosti in tehnologije UP FAMNIT in UP IAM.

PROSTOR: FAMNIT-1-MP2 ob 16:00

PREDAVATELJ: Lambe Čočorovski

NASLOV: TensorFlow - orodje za modeliranje z nevronskimi omrežji

POVZETEK:
V preteklih desetih letih je zaživelo področje strojnega učenja in z njim povezano globoko učenje (ang. "Deep Learning"). To je bilo mogoče z naraščajočimi računskimi sposobnostmi računalnikov in vse večjimi podatkovnimi zbirkami na katerih lahko učimo algoritme. Poleg akademskega zanimanja je v vse večjem trendu uporaba in razvoj globokega učenja tudi v podjetjih kot so IBM, Google, Facebook, itd. Globoke nevronske mreže danes uporabljamo za razpoznavo objektov v slikah, razpoznavo govora, modeliranje jezikov, podjetja ga uporabljajo v oglaševanju, raziskovanju uporabnikovega obnašanja in ponujanju vse boljših uporabniških izkušenj in na vse več drugih področjih.

S širjenjem skupnosti in vse večjim zanimanjem za globoko učenje, smo dobili veliko orodij za modeliranje. Nedavno je Googlovo orodje za strojno učenje TensorFlow postalo odprtokodno. Uporabljajo ga v svojih produktih, kot so Google Photos, Google Translate, Google Search, razpoznavo govora, itd.

Na seminarju bo predstavljen TensorFlow, njegova zgradba in delovanje. Predstavljene bodo konvolucijske nevronske mreže, njihova uporaba za klasifikacijo slik in implementacija v TensorFlowu. Pri tem bo prikazan praktičen primer uporabe naučenega modela v Android aplikaciji, pri tem pa še način povezave TensorFlowa z Android operacijskim sistemom.

Vabljeni!