Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

petek, 14. marec 2014 Podpis Sporazuma o medsebojnem sodelovanju med UP FAMNIT IN ACTUAL I.T., d.d.

UP FAMNIT utrjuje sodelovanje z gospodarstvom s podpisom Sporazuma o medsebojnem sodelovanju s podjetjem Actual I.T., d.d.

Danes, v petek, 14. marca je bil med Fakulteto za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem (UP FAMNIT) in podjetjem Actual I.T., d.d. podpisan Sporazum o medsebojnem sodelovanju. Sporazum sta podpisala dekanja UP FAMNIT, izr. prof. dr. Klavdija Kutnar, in predsednik uprave podjetja Actual I.T., d.d., mag. Arman Koritnik, ter z opredelitvijo temeljnih področij sodelovanj nadgradila večletno povezanost inštitucij, ki je do sedaj temeljila predvsem na štipendiranju študentov računalništva in informatike.

V sporazumu sta inštituciji opredelili sodelovanje na pedagoškem področju, zlasti prek vključevanja praktičnih znanj v pedagoški proces in vključevanja študentov UP FAMNIT v delovno okolje, sodelovanje na raziskovalnem področju, predvsem pri prijavljanju, pridobivanju in izvajanju skupnih razvojno-raziskovalnih projektov ter sodelovanje pri vzpostavljanju materialnih pogojev za razvoj računalništva in informatike na UP FAMNIT, podjetje Actual I.T., d.d. pa bo tudi v prihodnje ostalo štipenditor najperspektivnejših študentov.

Podpis sporazuma je potekal na Mednarodni dan števila π (14. marec je v angleškem zapisu 3. 14.), zato je bil tudi spremljevalni program prazniku primeren – po svečanem podpisu sporazuma je UP FAMNIT kot organizator natečaja PIezija v slovenščini podelil nagrade najboljšim tekmovalcem v tej v tujini izjemno priljubljeni matematično-književniški disciplini, sledilo pa je še zadnje predavanje letošnjega cikla Famnitovih izletov v matematično vesolje »O številu π«, ki ga je izvedla izr. prof. dr. Klavdija Kutnar.

Zmagovalec natečaja PIezija v slovenščini je postal Ivan Lisac, ki ga je podjetje Actual I. T., d. d.  nagradilo s prenosnim računalnikom Lenovo, nagradi pa sta prejela tudi drugouvrščeni Igor Cvetko ter tretjeuvrščena Katarina Černač. Komisija se je odločila, da posebno nagrado za izjemno zanimiv prispevek podeli tudi osnovnošolcu Leonardu Štoka Sedmak. Vse najboljše PIezije v slovenščini bodo objavljene tudi na Wikipediji.